Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

OM: Voormalig kandidaat-raadslid Utrecht tien jaar de cel in

“Steven K. wordt bijgestaan door Jaap-Willem Roozemond en Roger K. door Arjan de Haan”

Tegen voormalig kandidaat raadslid Steven K. uit Utrecht is een gevangenisstraf geëist van 10 jaar voor het plegen van plofkraken.

23 mei 2019

In: R+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan of Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Tegen voormalig kandidaat raadslid Steven K. uit Utrecht is een gevangenisstraf geëist van 10 jaar voor het plegen van plofkraken. Ook zijn neef Roger K., Jacky E. en Abdel T. (alle drie 6 jaar) moeten voor betrokkenheid terug de cel in, als het aan het Openbaar Ministerie ligt.

Steeds sloegen de daders van de plofkraken toe na een voorverkenning, vaak rond de veelgetroffen Albert Heijn met betaalautomaat in de winkel. Vervolgens werd een bestelbus in de buurt van de winkel geplaatst. Ook kwam bij de plofkraken steeds een vluchtscooter in beeld, vaak een rode. En om in de betaalautomaat te komen na het openbreken van de winkel werd een breekijzer gebruikt, waarmee de automaat werd opengebroken bij de uitgiftemond.

Vervolgens werd de ‘pizzaschuifmethode’ toegepast, door flitspoeder naar binnen te schuiven en zo een ontploffing en vernieling van de automaat te veroorzaken. De plofkraken mislukten opvallend vaak en bleven daardoor vaak beperkt tot braakschade aan automaat en winkel. Dat gold onder meer voor de twee plofkraken in Leersum.

Kandidaat-raadslid

Volgens het Openbaar Ministerie hadden twee mannen van de groep steeds dezelfde rol. Dat waren voormalig kandidaat-raadslid van Stadsbelang Steven K. (32, uit Utrecht) en zijn neef en al eerder voor plofkraken veroordeelde Roger K. (27, Utrecht). Zij hielden zich onder meer bezig met voorverkenning van de beoogde plofkraaklocaties, ze prepareerden en bestuurden de bestelbus en zorgden voor halen en brengen van de uitvoerders.

Die plegers waren volgens het OM Jacky E. (24, Houten) en de afwezige Abdel T. (25, Nieuwegein, oud-buurjongen van Jacky). Twee andere betrokken plegers zijn al eerder door een andere rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel voor hun betrokkenheid (10 voorwaardelijk).

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×