Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Drie jaar cel geëist in hoger beroep tegen Bunschoter Henk K.

Drie jaar cel geëist in hoger beroep tegen Bunschoter Henk K.

13 oktober 2020

In: R+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Tegen de 61-jarige Henk K. uit Bunschoten is dinsdag in hoger beroep een celstraf geëist van drie jaar voor stelselmatige mishandeling van tien van zijn negentien kinderen in de jaren 2004-2016.

Dat meldde een zegsvrouw van het OM dinsdag desgevraagd. Justitie verwijt Henk K. ook dat hij vijf van zijn kinderen enkele dagen van hun vrijheid heeft beroofd. Naast de drie jaar cel eist het OM ook dat het gerechtshof Henk K. verbiedt contact te hebben met diverse minderjarige kinderen.

In 2018 veroordeelde de rechtbank K. tot twee jaar cel. De Bunschoter ging daar toen tegen in beroep. Dinsdagmorgen betoogde de aanklager bij het gerechtshof in Arnhem dat de twee jaar cel te laag is gezien de ernst en de duur van de feiten.

Tegen de 57-jarige vrouw van Henk K. eiste het OM dinsdag bij het gerechtshof vier maanden voorwaardelijke celstraf. Justitie stelt dat zij in de periode 2004-2016 haar kinderen in een hulpeloze toestand heeft gelaten en gebracht, terwijl zij verplicht was in hun onderhoud en verzorging te voorzien. De rechtbank veroordeelde haar in 2018 tot vier maanden cel. K. en zijn vrouw zijn orthodox-christelijk.

Advocaat Jaap-Willem Roozemond vroeg het hof Henk K. niet weer vast te zetten. K. zat elf maanden in voorarrest. „Hij erkent dat hij pedagogische tikken uitdeelde. Dat vindt hij Bijbels, al geeft hij toe dat hij fouten maakte.” Roozemond benadrukt desgevraagd dat de rechter Henk K. in 2018 onder meer vrijsprak van misbruik van een dochter en van poging tot doodslag op een zoon met een kettingzaag. ,,En die zaken verwijt het OM hem in hoger beroep nu ook niet meer.” De advocaat vroeg vrijspraak voor de echtgenote van Henk K. „Zij stond altijd klaar voor de kinderen.”

Bron: Reformatorisch Dagblad

Zie ook

Algemeen Dagblad

De Bunschoter

Gooi en Eemlander

Hart van Nederland

Nederlands Dagblad

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×