Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Ongeluk of aanrijding deze zomer in Maassluis?

AD: “Was het een ongeluk of aanrijding waardoor een man deze zomer bewusteloos op de grond lag in Maassluis?”

12 oktober 2021

In: R+DH in de Media

#aanrijding#Maassluis#vechtpartij

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Volgens het Openbaar Ministerie had de man die in de nacht van 9 op 10 juli in Maassluis gewond raakte bij een vechtpartij met T.S., hem daarvoor per ongeluk aangereden. Vervolgens ontstond er een gevecht, waarbij de verdachte ‘helemaal losging’. De advocaat van de 40-jarige Maassluizer beweert echter dat het slachtoffer hem bewust aanreed. Een familieconflict zou de aanleiding zijn.

De zus van de verdachte is namelijk de ex-partner van het slachtoffer. Een man die wapens zou hebben en zich ook met drugs zou bezighouden. Maar wat nu precies de aanleiding was voor de confrontatie die bewuste nacht in Maassluis, bleef maandag tijdens een pro-formazitting onduidelijk. De zaak wordt pas later inhoudelijk behandeld.

Voor het zover is, wil de verdediging dat er een verkeersongevallenanalyse wordt gemaakt. Hieruit zou moeten blijken dat S., die wordt verdacht van poging tot doodslag, inderdaad met opzet is aangereden, waarna er een vechtpartij ontstond. De kemphanen raakten daarbij allebei gewond. Het slachtoffer liep een gebroken neus op en lag enige tijd bewusteloos op de grond. Ook wil advocaat Jaap-Willem Roozemond getuigen horen en zou de voorlopige hechtenis van de verdachte moeten worden opgeheven. Hij is weliswaar vrij, maar onder voorwaarden.

Aanleiding

De officier van justitie heeft echter geen enkele aanleiding om te denken dat het slachtoffer wapens zou hebben of in het bezit is van drugs. Evenmin is er volgens haar sprake van een opzettelijke aanrijding. ,,Dat blijkt uit geen enkele getuigenverklaring”, reageerde zij. ,,De verdachte reed op de fiets en is in botsing gekomen met het slachtoffer, die hem per ongeluk aanreed. Vervolgens is hij losgegaan.”

S. zelf zei het vervelend te vinden dat het zijn woord is tegenover dat van het slachtoffer. ,,Ik ben vanaf dag één eerlijk geweest, heb alles verteld. Als het een ongeluk was geweest, had ik echt niet zo gereageerd.”

De rechtbank gaf aan te moeten nadenken over de verzoeken en geeft later deze week uitsluitsel.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×