Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

“Zamir M. (33) legt zich niet neer bij straf voor doodsteken van ex-vriendin”

AD: “Zamir M. (33) legt zich niet neer bij straf voor doodsteken van zijn ex-vriendin”

18 juni 2021

In: R+DH in de Media

Jaap-Willem Roozemond treedt op als advocaat in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond.

De strafzaak rond de dood van studente Laura Korsman (24) in Utrecht krijgt een vervolg. Haar ex-vriend Zamir M. (33) legt zich niet neer bij de celstraf en tbs die hij opgelegd heeft gekregen van het hof. Hij is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad.

De enige verdachte in de zaak rond de dood van Laura op 11 juli 2018 is het niet eens met 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Hij kiest daarom voor de allerlaatste mogelijkheid om de uitspraak in Nederland aan te vechten. Terwijl hij van zowel de rechtbank in Utrecht als van het gerechtshof in Arnhem exact dezelfde straf opgelegd kreeg.

De man uit Nieuwegein ontkent niet dat hij geboren Werkendamse Laura heeft omgebracht in haar eigen studentenkamer aan de Bosboomstraat in Utrecht, na een uitgaansnacht. Maar openheid over de 26 steekwonden en 14 snijwonden die zij opliep heeft hij nooit gegeven. Net zoals hij zwijgt over de weken voorafgaand aan haar dood, waarin ze door hem werd gestalkt.

Hij zit al vast sinds de dag van de moord. De man heeft volgens deskundigen een persoonlijkheidsstoornis en kon niet verkroppen dat de relatie was verbroken. Opvallend is dat Zamir al toe is aan de vierde advocaat die hem bijstaat in de cassatie. Mocht de Hoge Raad vinden dat het hof geen fouten heeft gemaakt, dan kan de zaak niet-ontvankelijk worden verklaard of kan het de zaak verwerpen.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

In de documentaire Jij bent van mij van BNNVARA komt deze zaak ook aan bod. De documentaire is te bekijken via deze link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×