Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Advocaten: 'Hoger beroep PGB-fraude zorginstelling Saron onterecht'

Advocaten: ‘Hoger beroep PGB-fraude zorginstelling Saron onterecht’

12 februari 2020

In: R+DH in de Media

#PGB-Fraude

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan of Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Het hoger beroep dat het Openbaar Ministerie instelde tegen in de strafzaak tegen vijf bestuurders en medewerkers van de christelijke zorginstelling Saron uit Beuningen en In ’t Zadel uit Boekelo is onterecht. Dat menen de advocaten van de vijf verdachten woensdag bij de start van het hoger beroep voor het gerechtshof in Zwolle.

De verdachten, waaronder de voormalige directeur Gerard S. en manager Sander van D. van zorginstelling Saron, werden in juni 2018 door de rechtbank in Almelo vrijgesproken van de verdenking dat ze voor miljoenen gefraudeerd zouden hebben met persoonsgebonden zorgbudgetten (PGB’s). Het OM ging tegen die beslissing in beroep.

Volgens de advocaten blijkt uit het vonnis van de rechtbank in Almelo duidelijk dat de instellingen geen verboden handelingen verrichten met de PGB’s van hun cliënten in Beuningen.

Willekeur

De advocaten beschuldigen het OM ook van willekeur. Niet alle partijen die in 2018 voor de rechtbank in Almelo terecht stonden, worden ook vervolgd in hoger beroep.

Zo bleek woensdag dat het hoger beroep tegen een leidinggevende van Saron ingetrokken te zijn, omdat de uit Zwijndrecht afkomstige bestuurder achteraf verklaard zou hebben dat Saron onrechtmatig handelde met budgetten. Ook werd duidelijk dat de stichting Pastoraal Centrum Saron, die eigenaar is van het terrein en de panden in Beuningen, waarschijnlijk niet verder vervolgd wordt.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×