Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Agent treft praatgrage 'cokesmokkelaar' in de kroeg

“De rechtbank besluit later over de vraag of er sprake is van een oneerlijk proces”

Agent treft praatgrage ‘cokesmokkelaar’ in de kroeg

28 mei 2020

In: R+DH in de Media

#cocaïne#strafrecht

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

BREDA/MOERDIJK – Een bende vermeende cokesmokkelaars reed bijna een medewerker van een fruitimporteur uit Moerdijk dood. Om hun cocaïne te beschermen waren ze nietsontziend. Ze liepen tegen de lamp door een agent die in de kroeg in Rotterdam-Zuid een praatje met ze aanknoopte.

Om de ontdekking van een transport met 100 kilo cocaïne te voorkomen, zouden de vermeende smokkelaars in september 2018 op de A59 bij Made bijna een medewerker van een bedrijf in Moerdijk dood hebben gereden.

100 kilo coke

In Moerdijk zou net 100 kilo coke worden uitgeladen, die in een boot vol bananen naar de haven van Vlissingen was gekomen. Om de voorman te stoppen, haalden twee Rotterdammers de man op de snelweg in, waarna ze hard op de rem stapten. De kleine Fiat vloog drie keer over de kop. De twee Rotterdammers Faker W. en Richard van G. worden daarom verdacht van een poging tot doodslag. Overigens zou de voorman op een ander moment nog een tweede keer zijn aangereden.

Het vermoeden is dat de verdachten werkten voor een veel grotere organisatie smokkelaars.

Het politiewerk voor de zaak (codenaam Rieslaner) begon al in 2016 toen een agent de opdracht kreeg om globaal eens een beeld te schetsen van de criminaliteit in Rotterdam-Zuid. De zogenaamde verkenner kwam in een café in contact met Abdullah T., een 30-jarige veelpraat die bij de Moerdijkse fruitimporteur werkte. Advocaat Jaap-Willem Roozemond van T. deed het dinsdag voorkomen alsof er een uitgebreid onderzoek naar T. bezig was, maar dat was niet zo volgens officier van justitie Marco van Leeuwen. ,,Hij was maar één van de vele contacten die de verkenner opdeed.”

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×