Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Vul hier een pakkende titel in

“In een poging deze leveranciers voor de rechter te brengen is een zogeheten taskforce opgericht bij Europol.”

Arrestaties in Brabant in internationaal onderzoek naar wapenhandelaars | RTL Nieuws

11 februari 2022

In: R+DH in de Media

#aanhoudingen#advocaat Utrecht#arrestatie#strafrechtadvocaat#wapenhandel#wapens#Wet wapens en munitie

De politie heeft in Noord-Brabant twee personen aangehouden die onderdeel zouden zijn van een misdaadsyndicaat dat meer dan duizend vuurwapens heeft vervaardigd en geleverd aan criminele groeperingen in Europa.

Taksforce bij Europol opgericht

In een poging deze leveranciers voor de rechter te brengen is een zogeheten taskforce opgericht bij Europol. Nederland maakt hiervan deel uit, samen met Slowakije, België, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Bij de doorzoekingen in Nederland werden onder meer een fors geldbedrag, vuurwapens en auto’s aangetroffen. In Tsjechië vond de politie onder meer telefoons, administratie, een auto en een fors geldbedrag. In beide landen zijn gegevensdragers in beslag genomen. De twee verdachten die in Tsjechië werden aangehouden, ‘zullen op enig moment worden uitgeleverd aan Nederland’, aldus de politie.

Vondst 22 wapens in potgrond

De aanleiding voor het onderzoek is een aangetroffen partij van 22 vuurwapens, verborgen in een pallet met potgrond bij Hoek van Holland, die vorig jaar onderweg was naar het Verenigd Koninkrijk.

Het krat met wapens en drugs lag op een pallet en maakte deel uit van een zending kratten gevuld met potgrond met als eindbestemming Groot-Brittannië.Het krat met wapens en drugs lag op een pallet en maakte deel uit van een zending kratten gevuld met potgrond met als eindbestemming Groot-Brittannië.

In het onderzoek, met de naam 26Bridport, zijn eerder aanhoudingen verricht.

Een 55-jarige man uit Oss zit sinds zijn aanhouding op 8 juni dit jaar vast. In zijn voertuig werd een partij vuurwapens aangetroffen. Ook werd eerder een leverancier van wapens aangehouden. Dat was op 14 september dit jaar. Meer aanhoudingen worden niet uit gesloten, aldus de politie.

Betrokken advocaat

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×