Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Arrestaties in Nederland en Spanje voor witwassen 70 miljoen euro

Arrestaties in Nederland en Spanje voor witwassen 70 miljoen euro, organisatie gelinkt aan 5000 kilo coke in Oss

7 augustus 2019

In: R+DH in de Media

#aangehouden#cocaïne#Drugssmokkel#Oss

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

In Spanje is een criminele organisatie opgerold die zich specifiek bezig hield met het witwassen van crimineel geld. Naast 22 arrestaties in Spanje werden er ook zes verdachten in Nederland opgepakt. De organisatie is gelinkt aan een partij coke van 5000 kilo die vorig jaar februari door de Nederlandse en Belgische politie werd onderschept in de haven van Antwerpen.

Witwas organisatie

De professionele witwassers zouden in totaal 70 miljoen euro hebben witgewassen voor Colombiaanse en Aziatische criminelen. In ruil voor hun diensten zou een commisie tussen de 10 en 15 procent in rekening zijn gebracht. In totaal werden er 28 mensen opgepakt, waarvan zes in Nederland. Negentien bedrijven werden doorzocht. Zeven vuurwapens, 100 voertuigen, 70.000 euro, 140 telefoons en computers en 70 panden zijn in beslag genomen. De organisatie die voornamelijk opereerde vanuit Madrid en Toledo richten bedrijven op om het geld te kunnen witwassen. Bedrijven voor de import en export, vastgoedbeheer, of de verkoop van goud en juwelen werden op naam gezet van handlangers die hun identiteit uitleenden in ruil voor geld.

5000 kilo coke Oss

Uit het onderzoek, dat is gestart in 2017, blijkt dat een groep Colombianen woonachtig in Nederland eveneens gebruik maakte van de diensten van de witwas organisatie. De Colombianen zouden grote sommen contant geld hebben overandigd om wit te wassen, in totaal maar liefst twee miljoen euro. Het geld werd in Spanje in vastgoed in Madrid en Toledo geïnvesteerd. Het zou gaan om dezelfde groep die betrokken is geweest bij de invoer van een partij coke van 5091 kilo in Nederland. De drugs werden in februari 2018 onderschept in een container met bananen in de haven van Antwerpen. Toen op 26 februari 2018 de container werd opgehaald werd deze gevolgd door de douane en de politie. De container was eigenlijk bestemd voor een distributiebedrijf in Moerdijk, maar werd afgeleverd bij een pand op een bedrijventerrein aan de Romeinenweg in Oss.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×