Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

OM: Ossenaar moet negen jaar cel in voor invoer 'bizar grote partij coke’

“Op die manier hebben ze de zaak in zijn maag gesplitst. Het lijkt erop dat hij erin is geluisd.”

Brabants Dagblad: “OM: Ossenaar moet negen jaar cel in voor invoer ‘bizar grote partij coke’”

20 januari 2021

In: R+DH in de Media

#cocaïne#Drugssmokkel#Oss#strafzaak

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

OSS – Voor zijn rol bij het invoeren van een ‘bizar grote partij cocaïne’ van 5100 kilo eist het Openbaar Ministerie negen jaar cel tegen de 45-jarige Arjen van den H. uit Oss. Met zijn inmiddels failliet verklaarde vrachtwagenbedrijf zou hij geholpen hebben bij het invoeren van de uit Colombia afkomstige cocaïne, die verstopt was tussen een lading bananen.

De Belgische douane in de haven van Antwerpen wist op 23 februari 2018 de containers met cocaïne te onderscheppen. De politie haalde de drugs – met een handelswaarde van 150 miljoen euro- uit de containers en stopte vervolgens cameraatjes en microfoons tussen de bananen. Drie dagen later kwam de vader van Arjen van den H. de containers ophalen. Gevolgd door de politie reed hij naar een door zijn zoon gehuurde loods aan de Romeinenweg in Oss. Toen daar een begin werd gemaakt met uitpakken, viel het arrestatieteam binnen.

Arjen van der H. houdt bij hoog en bij laag vol dat hij niet wist dat er cocaïne tussen de bananen was gestopt. Hij had een opdracht van een Belgisch bedrijf om de bananen op te halen in Antwerpen. ,,Verder wist hij van niks”, stelde zijn advocaat Jaap-Willem Roozemond dinsdagmorgen in de rechtbank van Rotterdam, waar de zaak dient. Roozemond wees er ook op dat de deuren van de loods in Oss wagenwijd openstonden toen de politie binnenviel. Dat doe je niet als je denkt dat je vijfduizend kilo cocaïne uit een container gaat halen, zo hield hij de rechtbank voor.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×