Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Advocaat camping Wildzicht: ‘Deze mensen zullen in het strafrecht belanden’

26 juni 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

mr Jaap-Willem Roozemond en mr Annefleur Oudijk staan de 12 campingbewoners bij. De rechter (voorzitter) deed een interessante uitspraak tijdens de zitting. Zij gaf te kennen dat het idee van een participatiemaatschappij niet voor deze campingbewoners werkt, om voor zichzelf een woning te zoeken. Daarmee leek het of de rechter een handreiking doet naar de bewoners toe. Alsdan zal er ruimte geboden moet worden door de gemeente (het college), zodat de bewoners met de hulpverlenende instanties woonruimte kunnen zoeken. De uitspraak wordt over 14 dagen verwacht.

 

Een van de dochters van de familie De Boorder, die op camping Wildzicht in Leersum verblijft, zegt niet meer naar haar oude school in Veenendaal te kunnen als ze van Leersum naar een opvanghuis van de stichting Bakhoven moet.

Dat vertelde ze tijdens de rechtszaak tussen de gemeente en eigenaar vandaag de camping. De camping moet worden ontruimd omdat de permanente bewoning in strijd is met bestemmingsplan.

De raadsman van de eigenaar zegt dat al deze mensen in het strafrecht terecht zullen komen als ze nu op hele korte termijn moeten verhuizen. ,,Dit zijn mensen aan de onderkant van de samenleving. De gemeente wil de letter van de wet volgen. Maar er is ook zoiets als een hart dat kan worden gevolgd.’

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.ad.nl/utrecht/ontruiming-van-camping-wildzicht-lijkt-afgewend~a783a9ac/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×