Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Advocaat camping Wildzicht: ‘Deze mensen zullen in het strafrecht belanden’ | AD – NOS – Hart van Nederland 26 juni 2017

26 juni 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

mr Jaap-Willem Roozemond en mr Annefleur Oudijk staan de 12 campingbewoners bij. De rechter (voorzitter) deed een interessante uitspraak tijdens de zitting. Zij gaf te kennen dat het idee van een participatiemaatschappij niet voor deze campingbewoners werkt, om voor zichzelf een woning te zoeken. Daarmee leek het of de rechter een handreiking doet naar de bewoners toe. Alsdan zal er ruimte geboden moet worden door de gemeente (het college), zodat de bewoners met de hulpverlenende instanties woonruimte kunnen zoeken. De uitspraak wordt over 14 dagen verwacht.
Camping Wildzicht.
Camping Wildzicht. © William Hoogteyling

Advocaat camping Wildzicht: ‘Deze mensen zullen in het strafrecht belanden’

Een van de dochters van de familie De Boorder, die op camping Wildzicht in Leersum verblijft, zegt niet meer naar haar oude school in Veenendaal te kunnen als ze van Leersum naar een opvanghuis van de stichting Bakhoven moet.

Dat vertelde ze tijdens de rechtszaak tussen de gemeente en eigenaar vandaag de camping. De camping moet worden ontruimd omdat de permanente bewoning in strijd is met bestemmingsplan.

Te ver

Ze fietst nu al elke dag naar Veenendaal. Geld voor openbaar vervoer is er niet. Ze zegt erg blij te zijn dat ze is overgegaan naar het derde jaar. Driebergen is volgens haar ‘echt te ver om te fietsen.’ Ze moet dan noodgedwongen een nieuwe opleiding beginnen. Maar dan moet ze wel het tweede jaar opnieuw doen.

De raadsman van de eigenaar zegt dat al deze mensen in het strafrecht terecht zullen komen als ze nu op hele korte termijn moeten verhuizen. ,,Dit zijn mensen aan de onderkant van de samenleving. De gemeente wil de letter van de wet volgen. Maar er is ook zoiets als een hart dat kan worden gevolgd.”

Camping Wildzicht
Camping Wildzicht © Koen Laureij

AD 

Niewsblad De Kaap

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×