Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Ajax verwijdert hooligans uit nieuw familievak | Parool 22 augustus 2016

25 augustus 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijkUncategorized

Ajax verwijdert hooligans uit nieuw familievak

Ouders verlieten het stadion al tijdens de wedstrijd met hun huilende kinderen
Ouders verlieten het stadion al tijdens de wedstrijd met hun huilende kinderen © ANPVijftien hooligans van het oude Vak410 zijn zaterdagavond tijdens Ajax-Willem II de Arena uitgezet omdat ze in het nieuwe familievak met suppoosten hadden gevochten. 

Twee suppoosten raakten gewond, één moest naar een ziekenhuis.

Ajax wil de harde kern van fanatieke supporters in één vak hebben, op de eerste ring van de zuidelijke tribune, achter de goal, waar de F-side altijd al stond. Dat vak moet een statribune worden, met opgeklapte stoelen.

Ongeveer vijfhonderd fans uit voorheen Vak410 zijn daarom van de tweede ring naar beneden verhuisd, maar voor ongeveer 170 fans is daar geen plek. Zij zijn in vier groepjes op de tweede ring achtergebleven in vakken 425 en 426. Vrienden uit andere vakken zoeken hen daar op, zodat de groepjes nog wat verder uitdijen.

Nieuwe regels
Leden van die groepen weigeren zich neer te leggen bij de nieuwe regels die gelden in wat nu het familievak is: zitten, niet roken of blowen en niet schelden. Ajax had in de zomer uitgebreid met de fans over de nieuwe regels gesproken, maar sommigen willen die niet navolgen.

In de tweede helft ontstond een vechtpartij waarvan veel kinderen hevig schrokken

Nadat groepjes zich tijdens de eerste thuiswedstrijd van Ajax, tegen Roda JC, al hadden misdragen, had Ajax in brieven nogmaals gewaarschuwd dat tussen de kinderen en ouders andere gedragsregels gelden in het ‘sfeervak’.

Toen de supporters zich tijdens de van Willem II verloren wedstrijd zaterdag weer misdroegen, grepen suppoosten in. In de eerste helft werden zes fans uit het stadion gezet.

In de tweede helft, toen de suppoosten meer fans wilden verwijderen, ontstond een vechtpartij waarvan veel kinderen hevig schrokken.

Ongekende treurigheid
Ouders verlieten het stadion al tijdens de wedstrijd met hun huilende kinderen – soms onder het bier. In reacties op internet spraken ouders van ‘een ongekende treurigheid’, en mensen die werden ‘meegesleurd door stewards’. “Geen supporters.”

Fans uit het oude Vak410 en hun sympathisanten geven juist Ajax de schuld en spreken van ‘een Gestapo-bewind’.

De misdragingen zijn volgens Ajax goed te zien op bewakingsbeelden. De recherche onderzoekt die.

Klik hier voor de link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×