Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Ajax verwijdert hooligans uit nieuw familievak

25 augustus 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijkUncategorized

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

Vijftien hooligans van het oude Vak410 zijn zaterdagavond tijdens Ajax-Willem II de Arena uitgezet omdat ze in het nieuwe familievak met suppoosten hadden gevochten.

Twee suppoosten raakten gewond, één moest naar een ziekenhuis.

Ajax wil de harde kern van fanatieke supporters in één vak hebben, op de eerste ring van de zuidelijke tribune, achter de goal, waar de F-side altijd al stond. Dat vak moet een statribune worden, met opgeklapte stoelen.

Ongeveer vijfhonderd fans uit voorheen Vak410 zijn daarom van de tweede ring naar beneden verhuisd, maar voor ongeveer 170 fans is daar geen plek. Zij zijn in vier groepjes op de tweede ring achtergebleven in vakken 425 en 426. Vrienden uit andere vakken zoeken hen daar op, zodat de groepjes nog wat verder uitdijen.

 

Nieuwe regels

Leden van die groepen weigeren zich neer te leggen bij de nieuwe regels die gelden in wat nu het familievak is: zitten, niet roken of blowen en niet schelden. Ajax had in de zomer uitgebreid met de fans over de nieuwe regels gesproken, maar sommigen willen die niet navolgen.

Toen de supporters zich tijdens de van Willem II verloren wedstrijd zaterdag weer misdroegen, grepen suppoosten in. In de eerste helft werden zes fans uit het stadion gezet.

In de tweede helft, toen de suppoosten meer fans wilden verwijderen, ontstond een vechtpartij waarvan veel kinderen hevig schrokken.

Ouders verlieten het stadion al tijdens de wedstrijd met hun huilende kinderen – soms onder het bier. In reacties op internet spraken ouders van ‘een ongekende treurigheid’, en mensen die werden ‘meegesleurd door stewards’. “Geen supporters.”

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Klik hier voor de link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×