Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Bunschoter Henk K. vrij met enkelband | 11 augustus 2017 NRC RD AD Telegraaf NU.nl VK RTV-Utrecht

16 augustus 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

Bunschoter Henk K. vrij met enkelband

ANP-52149005
 Bunschoter Henk K., verdacht van mishandeling van meerdere van zijn kinderen en van misbruik van zijn dochter, komt binnen enkele dagen onder voorwaarden op vrije voeten.

Dat besliste de rechter in Utrecht donderdagochtend. De verdachte moet een enkelband dragen. De strafzaak tegen vijftiger K., vader van negentien kinderen, wordt op 21 september vervolgd. K. reageerde „geëmotioneerd” op de beslissing, aldus zijn advocaat mr. Jaap-Willem Roozemond desgevraagd. „Het is niet niks om bijna een jaar in voorlopige hechtenis te zitten.”

Roozemond stelt dat het Pieter Baan Centrum concludeert dat er bij Henk K. „geen sprake is van een op de voorgrond staand psychisch ontregeld toestandsbeeld, zoals een psychotische stoornis, een waanstoornis (zoals godsdienstwaanzin) of een stemmingsstoornis. De reden dat de verdediging dit naar buiten brengt, is gelegen in het beeld dat van K. is ontstaan in de media. Een voorbeeld is de kop van het artikel: ”Henk K. is een sekteleider”. Dit strookt niet met de bevindingen van het Pieter Baan Centrum.”

De advocaat is van mening dat de meeste getuigenverklaringen in de zaak aansluiten op het verhaal van Henk K. zelf. Die stelt „dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan de verweten pogingen tot doodslag en het verwijt dat hij een minderjarige dochter zou hebben misbruikt.”

RD

Telegraaf 

NRC

NU.nl

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×