Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

In de media: Dierenbeul trapt kat dood

12 februari 2015

In: R+DH in de Media

Het valt uiteraard te betreuren dat kroegkat Sheriff is overleden. Een cliënt van br&dh advocaten wordt verdacht van het opzettelijk trappen van Sheriff. De verdediging merkt op dat verschillende media vooruitlopend op de inhoudelijke behandeling van deze zaak de onschuldpresumptie (iemand wordt onschuldig geacht tot het tegendeel is bewezen) hebben losgelaten. De getuigen waren bovendien nog niet gehoord, voor de uitgebreide berichtgeving in de Nederlandse media (zie de links onder dit bericht).

 

Dierenbeul trapt kat dood

UTRECHT – Een man heeft in Utrecht een kat zó hard getrapt, dat het dier overleed. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag in de Lange Jufferstraat in Utrecht. De politie heeft de dierenbeul aangehouden.

De man had op een terras van een horecazaak om sigaretten gebedeld. Nadat hij een rokertje had gekregen begon de man te schreeuwen en zich vreemd te gedragen. Vervolgens gaf hij de huiskat van het café een fatale trap. Het dier strompelde nog even verder, maar overleed uiteindelijk op straat.

Een opgeroepen medewerker van de dierenambulance volgde de kattenmepper, waarna de politie de man in zijn woning aanhield.

Volgens een werkneemster van café Tilt heette de huiskat Sherrif. Het dier liep al elf jaar in en rond de zaak en was ook geliefd in de buurt. De kater was 16 jaar. Op sociale media is opgeroepen Sherrif komend weekeinde op een bescheiden manier te herdenken.

http://www.telegraaf.nl/feed/23675584/__Dierenbeul_trapt_kat_dood__.html

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/schreeuwende-man-trapt-kat-dood/

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/verwarde-man-schopt-utrechtse-kroegkat-sheriff-dood

http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/02/doodgetrapte-huiskat-was-vriend-van-de-buurt

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3850018/2015/02/12/Man-trapt-populaire-huiskat-van-Utrechts-cafe-dood.dhtml

http://m.spitsnieuws.nl/binnenland/2015/02/dierenbeul-trapt-kat-dood-in-utrecht

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1291767/huiskat-cafe-tilt-in-utrecht-doodgetrapt.html

http://www.powned.tv/nieuws/raar/2015/02/kat_030_sterft_na_rotschop.html

 

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×