Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: FIOD valt illegale sigarettenfabriek Utrecht binnen | NOS AD Telegraaf 27 juni 2017

28 juni 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

FIOD valt illegale sigarettenfabriek Utrecht binnen

Een van de verdachten wordt afgevoerd NOS 

De FIOD heeft een illegale sigarettenfabriek in Utrecht opgerold. Toen opsporingsmedewerkers het pand in de wijk Overvecht binnenvielen, waren daar acht arbeiders aan het werk. Het zijn vermoedelijk Brazilianen en Paraguayanen, die illegaal in Nederland werkten. Ze zijn aangehouden. Ook twee Nederlanders zijn in de fabriek opgepakt.

Zes huizen zijn doorzocht (in Zandvoort, IJmuiden, Amsterdam, Diemen en Utrecht) en zeven bedrijfspanden (in Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam en Utrecht).

Er zijn vier Nederlandse hoofdverdachten aangehouden. Ze worden verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. De vier zijn bekenden van politie en justitie.

Inval in illegale sigarettenfabriek in Utrecht

Vastgehouden

De FIOD ontdekte de fabriek na een tip dat criminelen een fabriek wilden inrichten om daar sigaretten te maken. Daarop werd het pand bijna een jaar door de opsporingsdienst in de gaten gehouden met onder meer camera’s.

Op de beelden was te zien dat de buitenlandse arbeiders in de fabriek sliepen en alleen in de weekenden even naar buiten gingen. Onderzocht wordt nu of ze doordeweeks in het pand werden vastgehouden.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×