Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Heinrich van Geene kan ex-lid geen twee ton betalen | Algemeen Dagblad

15 juli 2008

In: Kennisbank: strafR+DH in de MediaUit de praktijk

’Heinrich van Geene kan ex-lid geen twee ton betalen’

Door: redactie
15-7-08 – 09:48

HEINENOORD – Heinrich van Geene, leider van het omstreden Efraïm Genootschap in Heinenoord, kan niet de 227.000 euro opbrengen die hij van de rechtbank in Dordrecht aan ex-lid Pietersen moet terugbetalen.

Dat stelt de advocaat van de religieus leider, Pe Bouwman.,,Van Geene heeft het geld van Pietersen nooit gehad,’’ zegt Bouwman. ,,Dat is het wonderlijke aan dit vonnis. Al het geld is in het genootschap gestoken en daar zijn boeken van gekocht. Pietersen heeft daar als lid nota bene zelf ook aan meegedaan.’’Volgens Bouwman wordt Van Geene, die profeet Elia zegt te zijn, vrijwel zeker failliet verklaard als hij Pietersen ruim twee ton moet betalen. Puttershoeker Van Geene verklaarde eerder in de rechtbank al van een uitkering te leven.

De kans is volgens Bouwman groot dat Van Geene in hoger beroep gaat. ,,Ik moet nog overleggen met mijn cliënt, maar dit vonnis is zo wonderlijk dat we vrijwel zeker naar het hof gaan.’’

Hoe Van Geene de kosten voor zijn advocaat wel kan opbrengen is Bouwman niet helemaal duidelijk. ,,Ik denk dat de mensen van het genootschap hierbij helpen.’’ De advocaat verwacht niet dat de leden van Efraïm mee (kunnen) betalen aan het bedrag voor Pietersen. Van Geene kon gisteren niet reageren.

Pietersen heeft als lid al zijn geld aan het genootschap gegeven. Nadat de wereld in 2001 niet verging, zoals was voorspeld, kreeg Pietersen een conflict met Van Geene en wilde hij zijn geld terug.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×