Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Henk K. mag niet naar begrafenis van moeder | AD 14 april 2018

17 april 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

Henk K.

Henk K. mag niet naar begrafenis van moeder

Henk K., alias Henk de Voeger, uit Bunschoten mag dinsdag niet bij de begrafenis van zijn bejaarde moeder zijn. Dit tot ontsteltenis van zijn advocaat. K. wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van een aantal van kinderen.

Raadsman Jaap-Willem Roozemond uit Utrecht is verbijsterd. Hij vindt het onmenselijk dat Henk K. niet de gelegenheid krijgt om zijn moeder naar haar laatste rustplaats te begeleiden. ,,Wat er dus gebeurd is dat het openbaar ministerie de belangen van de kleinkinderen boven die van zoon stelt. Hij mag er niet bij zijn, omdat de kleinkinderen mogelijk ook bij de begrafenis komen.’’

Strikte begeleiding

Volgens Roozemond doet het OM voorkomen dat de afspraken rondom het afscheid van K’s moeder in goed overleg zijn gemaakt. Maar hij stelt dat het OM niet eens de mogelijkheid heeft onderzocht of K. toch met zijn contactverbod de begrafenis kan bezoeken. Bijvoorbeeld met strikte begeleiding. ,,Mijn cliënt is helemaal murw geslagen. Hij ziet het op dit moment dan ook niet zitten om naar de rechter te stappen, in een poging alsnog bij de begrafenis te mogen zijn.’’

Henk de Voeger is inmiddels twee in afwachting van zijn berechting. De zwaargelovige man zou vijftien van zijn kinderen herhaaldelijk met een stuk hout hebben geslagen en ze hebben opgesloten. Ook wordt hij verdacht van een poging doodslag op een van zijn zoons. Hij zou een draaiende kettingzaag bij zijn keel hebben gehouden. Ook wordt hij verdacht van ontucht met een dochter.

De man uit Bunschoten ontkent alle aantijgingen. Volgens hem zijn de aangiftes een wraakactie van een aantal van zijn kinderen. Opgezet nadat hij aangifte deed van diefstal tegen drie volwassen dochters. Ze zouden 50.000 euro hebben weggenomen uit de woning van hun ouders.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×