Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Justitie vermoedt misbruik van patiënten door Aaldert van E. Zorgcentrum of sekte? In Meerkerk gaat beerput open.

20 maart 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

De gelovige zorginstelling Jedidja leek zo vredig, daar in dat lieflijke boerderijtje aan de rand van het Zuid-Hollandse dorpje Meerkerk. Maar nu de 74-jarige oprichter Aaldert van E. is opgepakt voor seksueel misbruik van patiënten, is de beerput open.

De advertentie van zorginstelling Hoeve Jedidja klinkt nog wel zo charmant. Voor iedereen die het leven even niet meer ziet zitten, is er ‘dagelijks hulp’ in een ‘landelijke omgeving’, zodat je er ‘rust ervaart’ en privacy krijgt ‘geschonken’. Kamers hebben tv en internet, er zijn dokters en psychiaters. Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog hulp bij al dat ‘pgb-gedoe’. En: ,,Als je geen vervoer hebt, kunnen we je ook wel komen halen.”Maar zo mooi als Jedidja wil lijken, zo akelig was de werkelijkheid, denkt justitie. Zeker twee patiënten met psychiatrische problemen zouden door de 74-jarige Van E. zijn betast. En over ‘dat pgb-gedoe’ zegt justitie dat er vermoedens zijn van fraude. De instelling zou gemanipuleerd hebben, waardoor maximale bedragen werden geïnd. De verdenkingen zijn zo serieus dat de voorganger in de cel blijft, zodat extra onderzoek kan worden gedaan.

 

Handtastelijk

Met de arrestatie van de man is er ook hernieuwde aandacht voor zijn verleden. Het maakt de zorgen in Meerkerk alleen maar talrijker.Van E. stond begin jaren ’90 te boek als een ‘groot evangelisch leider’ die door het Hogere was geroepen om ‘gedemoniseerde’ cliënten te genezen. Van E. is dan nog razend populair: zijn gemeenschap Nehemia trekt soms wel 800 volgelingen naar de kerk.Maar al snel gaat het bergafwaarts. Van E. vertrekt er na beschuldigingen van handtastelijkheden. Ze blijven onbestraft, maar verbolgen kerkgangers klagen van ‘sektarisch gedrag’, waarin ze tegen hun zin in ‘intiem’ moesten zijn. Van E. vertrekt naar Ridderkerk om daar een nieuw centrum te starten voor begeleiding van geloven en ‘behoeftigen’.In 2008 komen er opnieuw beschuldigingen. Ditmaal stappen zes vrouwen naar justitie. Ze doen een boekje open over aanrandingen, betastingen en zelfs gedwongen orale seks. Een van de vrouwen vertelt ook hoe Van E. aan duiveluitdrijving deed.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.ad.nl/rivierenland/zorgcentrum-of-sekte-in-meerkerk-gaat-beerput-open~a92abde2/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×