Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Kamervragen PVV aan min. Blok V en J | PVV: Henk K. moet in gevangenis blijven | 15 augustus 2017 | RD AD

16 augustus 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

Kamervragen over enkelband Henk K.

Tweede Kamerleden Lilian Helder en Gidi Markuszower (beiden PVV) stellen schriftelijke vragen over Henk K. (58) uit Bunschoten aan minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie.

K. wordt verdacht van poging tot doodslag op zijn zoon en jarenlange mishandeling van zijn kinderen. De Bunschoter zat bijna een jaar in voorlopige hechtenis. Vrijdag besloot de Utrechtse rechtbank dat K. zijn rechtszaak buiten de cel mag afwachten. Wel heeft hij een enkelband, een contact- en locatieverbod en moet hij zich aan strenge voorwaarden houden.

De twee PVV’ers zijn van mening dat de veiligheid van de slachtoffers van Henk K. alleen kan worden gegarandeerd als deze man zijn proces in de gevangenis afwacht. ,,Deelt u de mening dat een enkelband deze verdachte er niet van hoeft te weerhouden wederom een kettingzaag op de keel van zijn kinderen te zetten?’’ vragen Helder en Markuszower aan de minister.

RD

AD

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×