Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Meerdere plofkraken in Soest: plofkrakers gearresteerd | NOS – AD – Telegraaf – Volkskrant 20 september 2016

21 september 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

br&dh advocaten staat één van de verdachten bij. Het OM heeft alle beperkingen opgelegd. Dit betekent dat de verdachten niet met de buitenwereld mogen communiceren behalve met hun advocaat. Het OM laat echter niet na om zelf over de zaak te communiceren. Opvallend is dat de verdachten door de media al worden aangemerkt als daders terwijl dit oordeel aan de rechter is voorbehouden.

Meerdere plofkraken in Soest: plofkrakers gearresteerd

De politie heeft drie plofkrakers gearresteerd na meerdere plofkraken op geldautomaten van filialen van de Albert Heijn in Soest en Driebergen. Het zijn mannen van 25, 26 en 36 jaar uit Utrecht en omgeving. Ze zitten vast.

De daders hadden het afgelopen nacht gemunt op de inpandige pinautomaat in de Albert Hein-vestigingen. De eerste plofkraak was rond 03.00 uur aan de Burg de Grothestraat in Soest. Zo’n 20 minuten later was een geldautomaat bij een Albert Heijn aan de Tamboerijn in Soest aan de beurt. Weer een uur later was er een plofkraak bij de Albert Heijn in Driebergen.

Na de derde ramkraak sloeg het drietal op de vlucht. De politie kwam ze na het hermetisch afsluiten van de wijk en een grote zoektocht op het spoor. Bij de zoektocht heeft de politie een politiehelikopter ingezet. Het drietal had zich verstopt in een schaftkeet in Soest. Het is niet bekend of ze geld van de kraken bij zich hadden.

De politie onderzoekt de inbraken en kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de misdrijven. Volgens politiewoordvoerder Ellen de Heer neemt het aantal plofkraken de laatste tijd stevig toe. De politie zoekt uit of het drietal bij een of meer plofkraken betrokken was.

Eerste keer
Het is niet de eerste keer dat een pinautomaat van de Albert Heijn in Soest doelwit is van een plofkraak. Op 22 juli werd de geldautomaat op de Tamboerijn ook al opengebroken. Ook in augustus 2015 hadden overvallers het voorzien op een ING-pinautomaat in een Soester Albert Heijn. Toen reden dieven met een auto dwars door de rolluiken van de supermarkt aan de Smitshof en gingen ervandoor met een onbekend bedrag.

Volkskrant

NOS

AD

Hart van Nederland

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×