Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Meerdere plofkraken in Soest: plofkrakers gearresteerd

21 september 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

br&dh advocaten staat één van de verdachten bij. Het OM heeft alle beperkingen opgelegd. Dit betekent dat de verdachten niet met de buitenwereld mogen communiceren behalve met hun advocaat. Het OM laat echter niet na om zelf over de zaak te communiceren. Opvallend is dat de verdachten door de media al worden aangemerkt als daders terwijl dit oordeel aan de rechter is voorbehouden.

 

De politie heeft drie plofkrakers gearresteerd na meerdere plofkraken op geldautomaten van filialen van de Albert Heijn in Soest en Driebergen. Het zijn mannen van 25, 26 en 36 jaar uit Utrecht en omgeving. Ze zitten vast.

De daders hadden het afgelopen nacht gemunt op de inpandige pinautomaat in de Albert Hein-vestigingen. De eerste plofkraak was rond 03.00 uur aan de Burg de Grothestraat in Soest. Zo’n 20 minuten later was een geldautomaat bij een Albert Heijn aan de Tamboerijn in Soest aan de beurt. Weer een uur later was er een plofkraak bij de Albert Heijn in Driebergen.

Na de derde ramkraak sloeg het drietal op de vlucht. De politie kwam ze na het hermetisch afsluiten van de wijk en een grote zoektocht op het spoor. Bij de zoektocht heeft de politie een politiehelikopter ingezet. Het drietal had zich verstopt in een schaftkeet in Soest. Het is niet bekend of ze geld van de kraken bij zich hadden.

De politie onderzoekt de inbraken en kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de misdrijven. Volgens politiewoordvoerder Ellen de Heer neemt het aantal plofkraken de laatste tijd stevig toe. De politie zoekt uit of het drietal bij een of meer plofkraken betrokken was.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.ad.nl/amersfoort/meerdere-plofkraken-in-soest-plofkrakers-gearresteerd~ac9e4940/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×