Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: mr. De Haan bepleit vrijspraak in het omvangrijke proces tegen Aaldert van E. | Algemeen Dagblad 11 augustus 2016

12 augustus 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

Foto ter illustratie.

Van misbruik betichte Aaldert van E. gaat voor vrijspraak

De advocaten van Aaldert van E., de van seksueel misbruik betichte oprichter van zorginstelling Hoeve Jedidja, zullen volgende maand pleiten voor vrijspraak. Dat bevestigt Arjan de Haan, een van Van E’s advocaten.

De 75-jarige Van E. uit Hoogblokland werd ruim een jaar geleden aangehouden. Hij zit nog in voorlopige hechtenis. Volgende maand wordt zijn zaak inhoudelijk behandeld in de Dordtse rechtbank.

,,Het gaat om vijf aangeefsters, met twee van hen heeft mijn cliënt een relatie gehad. Die relaties geeft hij ook toe. Met de andere drie is absoluut niets gebeurd”, aldus De Haan. Volgens de raadsman waren beide ‘relaties’ bovendien niet met cliëntes, maar met medewerksters van de zorginstelling. Zij waren eerst cliënt, daarna kwamen ze in dienst. Volgens de advocaat ontstonden beide verhoudingen pas toen de vrouwen niet meer in behandeling waren. ,,Daar kun je moreel gezien van alles van vinden, maar dat is geen strafbaar feit.”

Link: klik hier.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×