Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Plofkrakers al maanden voor arrestatie in beeld bij politie

3 januari 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

br&dh advocaten (mr. Roozemond) staat één van de verdachten uit Utrecht bij. De verdediging stelt zich op het standpunt dat de officier zwaar inzet op deelname aan een criminele organisatie terwijl dit niet volgt uit het dossier zoals verstrekt voor de pro forma zitting.

 

De politie had een groep van zeven plofkrakers sinds maart al in het vizier. Dat bleek vanmiddag tijdens een eerste pro-forma zitting in de Utrechtse rechtbank waar de verdachten moesten verschijnen. Zij blijven voorlopig nog vast zitten.

Justitie verdenkt de zeven mannen er van een criminele organisatie te hebben gevormd en linkt de groep aan liefst 54 plofkraken. Dat wil niet zeggen dat er ook in al die zaken bewijs is dat de mannen plofkraken hebben gepleegd: dat wordt momenteel nog onderzocht.

Wel denkt het OM zeker te weten dat de groep in elk geval kraken heeft gepleegd in Utrecht, Soest, Leersum, Axel, Almere en Almelo. Daarbij werden grote geldbedragen, variarend van 8100 euro tot 71.000 euro, buitgemaakt.

 

Thermische lans

Het rechercheteam van de politie dat de vele plofkraken onderzocht kwam de groep op het spoor omdat zij veelal de zelfde werkwijze gebruikten. Zij forceerden deuren van supermarkten van Albert Heijn om zich vervolgens te richten op de mobiele pinautomaten van ING.

Die werden opgeblazen door met meegenomen gasflessen gas in de automaten te laten lopen. Na de explosie gingen zij er in gestolen Audi’s of BMW’s vandoor, meent justitie. Soms gebruikten de plofkrakers ook een thermische lans, waarmee de pinautomaat als het ware open werd gezaagd.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Klik hier voor het artikel.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×