Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Politie doorzoekt huizen na schietpartij in Utrecht | NOS

18 december 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUncategorized

Politie doorzoekt huizen na schietpartij in Utrecht

AANGEPAST 

Sporenonderzoek op de Japuradreef KOEN LAUREIJ

De politie heeft vanavond zes huiszoekingen gedaan naar aanleiding van de schietpartij in de Utrechtse wijk Overvecht van vannacht.

Het gaat om vier huizen in Utrecht en twee daarbuiten. Het is niet duidelijk of er ook mensen zijn opgepakt. De politie wil nog niets kwijt over de doorzoekingen.

Kogelregen

Vannacht werd op de Japuradreef in de wijk Overvecht het vuur geopend op een rijdende auto. De twee inzittenden raakten gewond. Waarschijnlijk werd een automatisch vuurwapen gebruikt. Op straat zijn meer dan twintig kogelhulzen teruggevonden.

Een 81-jarige vrouw raakte gewond door een verdwaalde kogel. Zij lag in haar huis te slapen toen ze in haar been werd geraakt. Bij haar buren belandde een kogel in de muur van de badkamer.

‘Amsterdamse toestanden’

Morgenavond organiseert de gemeente een bewonersbijeenkomst in de wijk. Locoburgemeester Everhardt zal daar samen met de politie vragen beantwoorden van bezorgde bewoners.

Verschillende lokale partijen vinden dat de schietpartij aantoont dat er meer agenten moeten worden ingezet in Overvecht. De VVD spreekt bij RTV Utrechtvan ‘Amsterdamse toestanden’.

Volgens de PvdA vertrokken onlangs meerdere agenten uit de wijk en staat het korps daardoor onder druk. “Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Mijn boerenverstand zegt: als er minder agenten zijn, hebben criminelen de ruimte om iets te doen.”

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×