Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

‘Reconstructie van een drugsimperium’

16 april 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

De verdediging heeft vrijspraak gevraagd voor Khalid. De inconsistenties zijn groot in het dossier. Het opsporingsonderzoek is bovendien subjectief verricht. Dit blijkt alleen al uit het feit dat na de aanhouding er minstens twee andere personen in eenzelfde auto zouden hebben gedeald. Blijkbaar loopt de echte dealer vrij rond. Bovendien heeft een medeverdachte bekend dat hij alleen zou hebben gedeald. In het artikel wordt een drugsimperium gesuggereerd. Dit volgt niet uit het dossier. Ook niet uit hetgeen ter zitting is behandeld.

 

Drie mannen uit Woerden stonden deze week terecht voor grootschalige handel in cocaïne. Het Openbaar Ministerie eiste lange celstraffen omdat zij meer dan honderd drugsgebruikers jarenlang wekelijks zouden hebben voorzien van coke. Reconstructie van een drugsimperium.

Een onbekende automobilist draait met zijn auto naar de Breitnerstraat, in het Woerdense Schilderskwartier. Naast de Skoda van Ismail A. (27) stopt hij het voertuig om vervolgens op een knop naast zich te drukken. Het autoraam zakt snel, waarna een blik van herkenning volgt. Het zakje met daarop oranje accenten en erin het witte goedje waar deze ontmoeting in de wijk om draait, wisselt vliegensvlug van eigenaar. Even snel als de onbekende auto in het zicht is gekomen, verdwijnt deze korte tijd later weer uit beeld. Missie geslaagd.

Een paar kilometer verderop doet zich die dag een vergelijkbaar tafereel voor. Dit keer aan het Singelplein, rond twee garageboxen die Hobbemastraatbewoner Marouane A. (24) huurt. Ook hier kennen buurtbewoners het patroon: een man met een signalement dat sterke gelijkenis vertoont met Marouane, komt dagelijks meermaals naar de garage. Eenmaal binnen komt niet veel later een tweede persoon in beeld, die ook naar binnen stapt en binnen vijf minuten weer buiten staat. Drugshandel, denken bewoners in beide buurten.

 

‘Mo’

Ismail A. geeft deze week op de rechtbank ook toe dat hij vaak twee keer per week de persoon was die langsging bij de garage. Inderdaad om de drugs te halen die hij als dealer verdeelde onder zijn klantenkring. Maar volgens hem kocht hij bij ene ‘Mo’, die hij verder niet goed kent. En dus niet bij wijkgenoot Marouane. Bij een inval in de garages op 17 mei 2017 vindt de politie 200 gram onversneden cocaïne. Dat ligt tussen de nepmerkkleding, versnijdingsmateriaal en zakjes met oranje accenten.

Ik kocht 10 gram voor 300 euro en verkocht op straat 1 gram voor 50 euro

Ismail A.

 

Ismail verklaart: ,,Ik kocht 10 gram voor 300 euro en verkocht op straat 1 gram voor 50 euro.” Vaak haalde hij in de garage 30 gram cocaïne per keer, niet zelden versneden van een klaarliggende halve kilo.

Op de dag van de inval bij de garages, treffen agenten bij Ismail in de Breitnerstraat voor meer dan 25.000 euro aan contanten aan. Volgens hem is dat grotendeels afkomstig van zijn broer, omdat die dat geld niet thuis zou durven te bewaren, vanwege inbraken in zijn wijk. Maar 5.000 euro zou afkomstig zijn van de handel in coke.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.ad.nl/woerden/woerdense-garage-als-centrum-van-grootschalige-cokehandel~ad7b92e6/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×