Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Stichting Boodschappenbank mag haar activiteiten voortzetten ondanks strafrechtelijk onderzoek | Brabants Dagblad 22 december 2016

23 december 2016

In: JurisprudentieKennisbank: bestuursKennisbank: civielKennisbank: strafNieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijkUncategorizedWetsvoorstellen

DEN BOSCH/ZALTBOMMEL – Het regent klachten over de vleespakketten van de vanuit Zaltbommel werkende stichting Boodschappenbank. Afnemers klagen dat het vlees vaak bedorven is.

‘Als er reden was om er meteen de stekker uit te trekken was dat ongetwijfeld gebeurd.’

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) deed eind augustus in Haaren een inval bij de leverancier van de Boodschappenbank. Daarbij werd een partij van 800 kilo vlees in beslag genomen. Justitie heeft de zaak nog in onderzoek, maar in afwachting van het einddossier mag de Stichting Boodschappenbank doorgaan met haar leveranties.

‘Niets mis met vlees’
De Zaltbommelse voorzitter Joop Lamers en een bestuurslid uit Boxtel zijn aangemerkt als verdachten, evenals de vleesleverancier uit Haaren. Advocaat Jaap-Willem Roozemond benadrukt dat de NVWA de Boodschappenbank toestemming heeft gegeven om door te gaan met de verkoop van vlees. ,,Als er reden was om er meteen de stekker uit te trekken was dat ongetwijfeld gebeurd.” Ook voorzitter Lamers heeft altijd beweerd dat er niets mis is met het vlees en dat hij zich alleen inzet voor de minima.

Op een door een Amsterdamse vrouw in het leven geroepen Facebookpagina wordt echter volop geklaagd over de leveringen van Lamers. Sommigen van hen zeggen dat ze aangifte hebben gedaan bij de politie of bij de NVWA.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×