Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Twee stewards gewond, vijftien Ajax-supporters afgevoerd | AT5 20 augustus 2016

23 augustus 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

br&dh staat drie verdachten bij. Uit verschillende bronnen is vernomen dat er waarschijnlijk buiten proportioneel is gehandeld door de stewards. De door Ajax en omstanders opgenomen beelden zullen het e.e.a. moeten uitwijzen.

Onrust in Arena: Twee stewards gewond, vijftien Ajax-supporters afgevoerd

Vijftien Ajax-supporters zijn zaterdagavond tijdens de wedstrijd Ajax – Willem II in de Arena afgevoerd. Twee stewards raakten bij schermutselingen met supporters gewond, een van hen is met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

De commotie ontstond halverwege de tweede helft in het voormalige Vak 410. Stewards in het stadion maanden fans die waren gaan staan om weer te gaan zitten. Ook zouden andere huisregels zijn overtreden, zoals roken en schelden.

Volgens Ajax werd aan diverse waarschuwingen geen gehoor gegeven, waarna de bewuste supporters werden verwijderd. Bij het verzet dat hierbij werd gepleegd raakten de stewards gewond. Een van de stewards zou knock-out zijn geslagen.

Een woordvoerder van Ajax laat weten dat er haarscherpe videobeelden zijn van de ongeregeldheden. ‘We sluiten niet uit dat het alleen bij die vijftien supporters blijft.’  In het vak zaten ook kinderen, die nadien met hun ouders het vak zijn ontvlucht. Op Twitter spreken getuigen hun onvrede uit. Ajax verloor met 2 – 1 van Willem II.

Klik hier voor de link. 

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×