Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Uitgebreid eigen onderzoek door advocaten in zaak Jezus Centrum Nijkerk | EO / Omroep Gelderland

3 juli 2015

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

De advocaten van br&dh advocaten – mr. J. (Arjan) de Haan en mr. J.W.D. (Jaap-Willem) Roozemond -hebben in overleg met cliënt een eigen onderzoek opgestart in de zaak tegen de voorganger van het JCN in Nijkerk. De verdediging heeft bezwaren tegen de wijze waarop het onderzoek is verricht en heeft daartoe een aantal ordners ingebracht waarop zij bij de inhoudelijke behandeling een beroep willen doen. De rechtbank heeft de advocaten in de gelegenheid gesteld om te motiveren welke documenten ingebracht moeten worden naar aanleiding van het eigen onderzoek. Ook heeft de verdediging verzocht om gedeelten van een getuigenverhoor letterlijk uit te werken en toe te voegen aan het procesdossier. De inhoudelijke behandeling gaat verder op 5 oktober a.s.

Deze zaak is aagemerkt als een zogenoemde mega strafzaak. De advocaten van br&dh treden proactief op in strafzaken door indien nodig zelf onderzoeken te verrichten die ontlastend bewijsmateriaal kunnen opleveren.

EO: klik hier

Omroep Gelderland: klik hier

Ikon Kerknieuws: klik hier

CIP: klik hier

 

eo 3-7-2015gld 3-7-2015

 

 

EO:

Voorganger ‘Jezus Centrum’ liet eigen advocaten onderzoek doen

 Valsheid in geschriften en wapenbezit

In de zaak tegen de 50-jarige voorganger van het Jezus Centrum in Nijkerk hebben de advocaten van de verdachte zelf onderzoek gedaan. Dat bleek maandag tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Arnhem, schrijft Omroep Gelderland.

In augustus 2005 werd deze gemeente geplant door Johan K. en zijn vrouw, die zich geroepen wisten door God ‘om een centrum voor Jezus te openen.’ De visie van Jezus Centrum Nijkerk is volgens de website ‘om het goede nieuws van Gods liefde te brengen aan een wereld in nood.’
In december 2012 werd Johan K. opgepakt. Hij werd verdacht van onder meer uitkeringsfraude, belastingfraude, valsheid in geschrifte en witwassen. Maandag tijdens een regiezitting bleek dat de advocaten van Johan K. zelf onderzoek hebben verricht.

Honderden pagina’s
Het onderzoek werd gehouden in opdracht van de voorganger en bestaat uit honderden pagina’s. De advocaten hebben de opsporing en aanhouding van de man onderzocht en willen dat dat de pagina’s in het dossier komen. Ook willen ze tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, in oktober, tientallen getuigen horen. Het is de bedoeling hen met de resultaten van hun onderzoek te confronteren.

Mensenhandel, valsheid in geschrifte, wapenbezit
De man uit Nijkerk wordt door justitie verdacht van mensenhandel. valsheid in geschrifte, het niet juist informeren van de sociale dienst, faillissementsfraude en verboden wapenbezit. De man was directeur van Stichting Intro, een christelijk centrum voor verslaafdenopvang in Nijkerk. Hij zou verslaafden hebben opgevangen van wie de uitkeringen en PGB’s werden ingehouden. Vervolgens werden ze te werk gesteld in een bedrijf van de kerkleider. Hier moesten ze 8 tot 10 uur per dag werken voor 5 euro zakgeld in de week.

Rechtbank
De rechtbank heeft beslist dat alle documenten uit het eigen onderzoek de komende twee weken afzonderlijk moeten worden onderzocht op relevantie. De verzoeken om getuigen te horen zijn afgewezen. De rechtbank trekt vier dagen uit voor de inhoudelijke behandeling van de zaak en gaat op 5 oktober verder.

Bron: Omroep Gelderland / RD / Eén Vandaag

 

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×