Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Rectificatie verzocht: Uniek ’inkt-dna’ nekt plofkrakers

16 mei 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

Vanochtend – 16 mei 2017 – heeft Mick van Wely het onderstaande artikel gepubliceerd. Hierover is vooraf geen contact geweest met br&dh advocaten of met mr. Roozemond of mr. De Haan. In het eerste artikel stond dat de verdachten verdacht werden van 45 plofkraken. Dit is niet het geval. Vanochtend heeft mr. Roozemond gelijk om rectificatie verzocht. Dit is ook doorgevoerd door Van Wely. Zodoende is de quote er tussen geplakt. Waar de informatie in het artikel vandaan komt, is onduidelijk. mr. Roozemond en mr. De Haan hebben om opheldering bij de officier van justitie gevraagd.

 

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

Zeven mannen in verband gebracht met opblazen 45 geldautomaten

Uniek ’inkt-dna’ nekt plofkrakers

UTRECHT – Een groot deel van de pinautomaten blijkt in het diepste geheim te zijn beveiligd met een onzichtbare spray die tijdens een plofkraak over het buitgemaakte geld wordt gesproeid.

Dankzij deze unieke ’inkt-dna’ kan de politie nu verdachten van een plofkraak koppelen aan veel meer zaken. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken uit een onderzoek naar plofkraken.

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland linkt zeven mannen aan maar liefst 45 plofkraken die tussen juni 2015 en oktober 2016 zijn gepleegd. Een deel van de verdachten werd opgepakt na twee plofkraken in Soest. Onder deze verdachten zat ook David R. (26), de zoon van de Utrechtse crimineel die in de Verenigde Staten een straf uitzit.

Onder de plofkraken die de politie met de groep in verband brengt, zijn kraken in Leersum, Soest, Almelo, Oegstgeest en Almere. De kraken blijken uiterst lucratief. Een derde van de plofkraken levert buit op. De plofkraken die in de dossiers 32Smit en 32Rijn staan, spekten de kas van de daders met gemiddeld zo’n 80.000 euro. Een van de kraken leverde zelfs 160.000 euro op.

Advocaat Jaap-Willem Roozemond staat twee verdachten in de zaak bij. “Justitie probeert ze weliswaar te linken aan 45 zaken, maar ik moet nog maar zien wat daar van overblijft. Ze worden maar van een veel beperkter aantal daadwerkelijk verdacht.”

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.telegraaf.nl/s/28168962

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×