Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Vernietiging bestemmingsplan in verband met overlast Partycentrum De Laak

3 september 2015

In: JurisprudentieKennisbank: bestuursNieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

br&dh advocaten heeft succesvol een procedure gevoerd voor de Raad van State voor de omwonenden. De gronden waren gericht tegen een mogelijke verdere uitbreiding van het partycentrum De Laak terwijl er al sinds 2011 overlast wordt ervaren. De gemeente Nijkerk had onvoldoende onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van deze uitbreiding zoals bepleit.

br&dh heeft nog twee handhavingsverzoeken ingediend wegens geluidsoverlast. De rechtbank Gelderland stelde de omwonenden ook in die zaak in het gelijk op grond van de aangedragen gronden.

Voorts heeft de gemeente Nijkerk het handhavingsverzoek van br&dh opgevolgd door een last onder dwangsom op te leggen wegens voortdurende geluidsoverlast. De dwangsommen zijn inmiddels verbeurd en zullen moeten worden ingevorderd.

Klik hier voor het artikel in De Stentor.

 

Het AD berrichtte dat De Laak er alles aan doet om geluidsoverlast te voorkomen. U mag zelf oordelen over deze uitspraak van De Laak, omdat de omwonenden telkens in het gelijk zijn gesteld. Het AD heeft bovendien verzuimd om hoor en wederhoor toe te passen. Het zou chic en volgens de journalistieke principes zijn om wel hoor en wederhoor toe te passen.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×