Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Vrijspraak van poging doodslag op agente

31 oktober 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

Mr Roozemond en mr Oudijk hebben de verdachte bij de rechtbank en in hoger beroep bij het gerechtshof bijgestaan. Uiteindelijk is zij vrijgesproken van poging doodslag op onder andere een agente dan wel van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

 

De 35-jarige Ramona G. uit Baarn is dinsdag door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot 40 uur werkstraf wegens een vernieling van een ruit. Maar voor het opzettelijk inrijden op onder anderen een agente is ze vrijgesproken.

De Baarnse was afgelopen december door de rechtbank veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het inrijden in mei 2016 in de Oosterstraat op een groep mensen met wie ze al jaren onenigheid heeft. De rechtbank vond toch bewezen dat G. haar auto had gebruikt om iemand zwaar te mishandelen. Van poging tot doodslag, wat het OM haar ten laste had gelegd, werd ze door de rechtbank vrijgesproken. G. zat al twee weken in voorarrest. Ze liep ook nog in een proeftijd van een voorwaardelijke werkstraf die ze eerder dat jaar had opgelegd gekregen na een burenruzie die in geweld uitliep. De rechtbank verlengde de proeftijd. Daarnaast legde de rechtbank haar afgelopen december een voorwaardelijke rijontzegging op van 6 maanden.

Haar advocaat Jaap-Willem Roozemond ging tegen het vonnis in hoger beroep. Hij wist het hof dinsdag ervan te overtuigen dat G. geen enkele opzet had om wie dan ook te verwonden. Het OM had in hoger beroep opnieuw gevangenisstraf en een werkstraf geëist.

Maar het gerechtshof in Arnhem oordeelde dat er geen bewijs was voor opzet.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20180926_89632553/rechter-geen-bewijs-dat-baarnse-expres-inreed-op-agente

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×