Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Vrijspraak van poging doodslag op agente | Gooi en Eemlander 31 oktober 2017

31 oktober 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

mr Roozemond en mr Oudijk hebben de verdachte bij de rechtbank en in hoger beroep bij het gerechtshof bijgestaan. Uiteindelijk is zij vrijgesproken van poging doodslag op onder andere een agente dan wel van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Rechter: „Geen bewijs dat Baarnse expres inreed op agente”

Rechter: „Geen bewijs dat Baarnse expres inreed op agente”

De Baarnse was afgelopen december door de rechtbank veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het inrijden in mei 2106 in de Oosterstraat op een groep mensen met wie ze al jaren onenigheid heeft. Een politieagente die bij de groep stond werd daarbij ook geraakt. Een van hen brak een been, ook de agente raakte gewond. Het groepje had zich verzameld op de plek waar G. eerder die dag een ruit had ingegooid. Volgens getuigen verhoogde ze haar snelheid toen ze naar het groepje reed, maar G. hield vol dat het een ongeluk was en dat zij heeft geprobeerd te remmen. G. vertelde zelf in de rechtbank dat haar remmen opeens dienst weigerden. De Baarnse voegde eraan toe dat ze al maanden lang werd gestalkt, het wilde uitpraten en ze daarom haar auto aan de kant wilde zetten.

De rechtbank vond toch bewezen dat G. haar auto had gebruikt om iemand zwaar te mishandelen. Van poging tot doodslag, wat het OM haar ten laste had gelegd, werd ze door de rechtbank vrijgesproken. G. zat al twee weken in voorarrest. Ze liep ook nog in een proeftijd van een voorwaardelijke werkstraf die ze eerder dat jaar had opgelegd gekregen na een burenruzie die in geweld uitliep. De rechtbank verlengde de proeftijd. Daarnaast legde de rechtbank haar afgelopen december een voorwaardelijke rijontzegging op van 6 maanden.

Haar advocaat Jaap-Willem Roozemond ging tegen het vonnis in hoger beroep. Hij wist het hof dinsdag ervan te overtuigen dat G. geen enkele opzet had om wie dan ook te verwonden. Het OM had in hoger beroep opnieuw gevangenisstraf en een werkstraf geëist.

Maar het gerechtshof in Arnhem oordeelde dat er geen bewijs was voor opzet.

Link

Link

Eerdere publicatie br&dh advocaten.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×