Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Vrijspraak voor medewerkster zorgboerderij | Telegraaf 28 februari 2018

28 februari 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

Officier van justitie versus advocaat J. de Haan

Officier van justitie versus advocaat J. de Haan

Ⓒ PETRA URBAN

E. werd verdacht van ontucht met een van de cliënten, die daar ook medewerkster was. Het staat vast dat de cliënte en de medewerkster seks hebben gehad, samen met medeverdachte Aaldert van E..

De rechtbank is echter van oordeel dat er geen sprake is geweest van ontucht. De indruk kon bij de verdachte ontstaan dat de cliënte vrijwillig aan de seks deelnam, oordeelt de rechter.

Hartsvriendinnnen

,,In dit geval heeft de verdachte geen misbruik gemaakt van haar gezag als hulpverlener. De medewerkster en de cliënte waren goed met elkaar bevriend. Zij zagen elkaar zelfs als hartsvriendinnen”, aldus de rechtbank. ,,Het heeft er alle schijn van dat de verdachte de seksuele handelingen heeft verricht onder invloed van de medeverdachte met wie zij een relatie had”, aldus de rechtbank, doelend op Van E.

Tegen de 62-jarige H. was door het Openbaar Ministerie twaalf maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk.

H. was zelf ooit cliënt van de christelijke zorghoeve, maar werd later medewerker. In het kader van ‘therapie’ zou H. samen met de geestelijk leider en de patiënte seksuele handelingen hebben verricht. Door seks met z’n drieën zou de vrouw kunnen genezen, God zou dat hebben goedgekeurd, zouden de twee de vrouw hebben voorgehouden.

Tegen geestelijk leider Aaldert van E. loopt momenteel nog het hoger beroep van onder meer deze ontuchtzaak, in eerste aanleg was hij veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. Afgelopen week stond hij voor de rechter in een andere ontuchtzaak, daar wordt volgende week uitspraak in gedaan.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×