Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Vrijspraak voor verdenking openlijke geweldpleging Ajax – Willem || augustus 2016 | Parool 4 oktober 2017

4 oktober 2017

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

Drie mannen zijn veroordeel voor openlijke geweldpleging in een familievak.
Drie mannen zijn veroordeeld voor openlijke geweldpleging in een familievak. © ANP

Drie mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraf en werkstraffen voor het plegen van openlijk geweld tijdens Ajax-Willem II in augustus 2016.

Een 30-jarige man uit Bakel, Brabant is door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf, waarvan vier weken voorwaardelijk, plus een werkstraf van 120 uur. Twee mannen uit Arkel en Koudekerk aan den Rijn (beide Zuid-Holland) moeten een werkstraf uitvoeren van 160 en 140 uur.

De rechtbank rekent het de mannen aan dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan een agressieve vorm van relschoppen in een familievak in de Johan Cruiff Arena, een vak waar tijdens de wedstrijd veel ouders met kinderen zaten. De gezinnen hebben niet alleen de rellen gezien, maar hebben ook moeten vluchten.

Stewards
Het agressieve gedrag van de mannen was onder meer gericht tegen twee stewards, die daarbij gewond raakten.

Naast de werk- en celstraffen moeten de drie mannen elk bijna 1400 euro schadevergoeding betalen aan de stewards. Eerder legde de KNVB het drietal al een stadionverbod op van acht jaar, plus een boete.

Twee andere mannen die zich volgens het OM ook aan openlijk geweld hebben schuldig gemaakt, zijn door de rechtbank vrijgesproken.

Klik hier voor de link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×