Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Vrijspraak voor verkrachting in de zaak Aaldert van E.

23 september 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

Aaldert van E. is vrijgesproken van verkrachting zoals ten laste gelegd. Van de tegen hem tien jaar geëiste celstraf is uiteindelijk 2 jaar onvoorwaardelijk opgelegd. Er zal een update volgen nadat het vonnis op schrift is ontvangen.

 

De Dordtse rechtbank heeft vanmiddag 3 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, opgelegd aan Aaldert van E. Daar gaat de voorlopige hechtenis nog van af. Hij moet nog elf maanden straf uitzitten. Ook moet hij 5000 en 1500 euro schadevergoeding aan twee vrouwen betalen.

De van ontucht betichte Van E., die eerder tien jaar cel tegen zich had horen eisen, is oprichter van de christelijke zorginstelling Hoeve Jedidja in Meerkerk. Hij ontkent seksuele relaties met cliënten.

 

Elf maanden

Aaldert van E. moet dus nog 11 maanden celstraf uitzitten. Zijn advocaat is verheugd. ‘Fors minder dan de eis van 10 jaar.’ De advocaat van Van E. is ook blij dat verkrachting in geen van de gevallen bewezen is, alleen ontucht.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.pzc.nl/binnenland/live-drie-jaar-cel-voor-hulpverlener-aaldert-van-e~ae2e0cc3/?referrer=https://www.google.com/

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×