Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

br&dh in de media: Vrijspraak voor verkrachting in de zaak Aaldert van E. – AD

23 september 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

Aaldert van E. is vrijgesproken van verkrachting zoals ten laste gelegd. Van de tegen hem tien jaar geëiste celstraf is uiteindelijk 2 haar onvoorwaardelijk opgelegd. Er zal een update volgen nadat het vonnis op schrift is ontvangen.

Live: Drie jaar cel voor hulpverlener Aaldert van E.

LIVE VIA TWITTERDe Dordtse rechtbank heeft vanmiddag 3 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, opgelegd aan Aaldert van E. Daar gaat de voorlopige hechtenis nog van af. Hij moet nog elf maanden straf uitzitten. Ook moet hij 5000 en 1500 euro schadevergoeding aan twee vrouwen betalen.

 

De van ontucht betichte Van E., die eerder tien jaar cel tegen zich had horen eisen, is oprichter van de christelijke zorginstelling Hoeve Jedidja in Meerkerk. Hij ontkent seksuele relaties met cliënten.

Elf maanden
Aaldert van E. moet dus nog 11 maanden celstraf uitzitten. Zijn advocaat is verheugd. ‘Fors minder dan de eis van 10 jaar.’ De advocaat van Van E. is ook blij dat verkrachting in geen van de gevallen bewezen is, alleen ontucht.

Toerekeningsvatbaar
De officier van justitie beschouwt Aaldert van E. als volledig toerekeningsvatbaar. En noemt zijn werkwijze in Jedidja en De Neshoeve ‘heel manipulerend’ en ‘shockerend’. Hij had volgens haar heel bewust een seksuele relatie met de kwetsbare vrouwen, die niet alleen enorm tegen hem opkeken, maar ook emtioneel en financieel afhankelijk van hem waren. Sommige vrouwen waren als kind misbruikt en verwaarloosd en klopten bij de instellingen aan voor hulp. ‘Hij wist precies hoe deze vrouwen in elkaar zaten en heeft grif gebruik gemaakt van hun kwetsbaarheid, voor zijn eigen seksuele behoeften.’

70956650.jpg

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×