Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Vrouw ontkent opzet bij inrijden op groepje kwelgeesten

12 augustus 2016

In: NieuwsberichtenR+DH in de MediaUit de praktijk

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

mr. Roozemond heeft diverse onderzoekswensen ingediend waarmee de rechtbank heeft ingestemd. Er is onder andere poging doodslag ten laste gelegd. Gebleken is uit onderzoek dat het ABS-systeem niet werkte terwijl dat de auto gekeurd was en dat de eindpositie van de wielen van de auto uitwijzen dat de verdachte niet op de omstander heeft ingestuurd.

 

Een 34-jarige vrouw uit Baarn hangt een celstraf boven het hoofd voor het opzettelijk aanrijden van vier plaatsgenoten, onder wie een agente. Eén van de slachtoffers brak daarbij zijn been. Volgens de Baarnse weigerden de remmen van haar auto.

Ik wilde de auto het trottoir oprijden, omdat die mensen op straat stonden en ik steeds dichterbij kwam, maar sturen ging ook niet meer. Ik kwam om met ze te praten over het stalken, en heus niet om ze voor mijn wielen te krijgen.

Verdachte

 

,,Ik heb nooit de bedoeling gehad om op ze in te rijden”, bezwoer verdachte Ramona G. dondermorgen tijdens een tussenzitting op de rechtbank in Utrecht. Hoewel nog niet alle aanvullende onderzoeken zijn afgerond, is het Openbaar Ministerie overtuigd van het tegendeel. In de dagvaarding wordt gesproken van poging tot doodslag.

G. drukte het gaspedaal van haar Opel Zafira volgens het OM op 4 mei van dit jaar iets dieper in toen ze haar kwelgeesten – de Baarnse zou al langere tijd worden gestalkt – bij elkaar op de Oosterstraat zag staan. Ooggetuigen verklaarden dat ze de auto in de richting van het groepje stuurde en pas remde toen het te laat was. Onderzoek van de remsporen in de 30 km-straat wees op een snelheid van 40 kilometer per uur.

Haar zaak wordt later dit jaar inhoudelijk behandeld.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Klik hier voor de link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×