Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Jurisprudentie: boete opgelegd voor overtreding van de Meststoffenwet College van Beroep voor het bedrijfsleven 10-4-2015

21 mei 2015

In: JurisprudentieKennisbank: bestuurs

Het College voor het Bedrijfleven komt tot het oordeel dat wanneer je meststoffen ontvangt bedrijfsmatig je verantwoordelijk gehouden kunt worden voor de verkeerde (een te hoge) mineralensamenstelling indien de mest toch wordt uitgereden:

Eiser heeft weliswaar monsters van de aangevoerde mest naar een laboratorium laten zenden voor een analyse, echter, hij heeft niet de uitkomsten van de analyse afgewacht. Op basis van zijn ervaring heeft hij de waarden van de mest ingeschat en heeft hij de mest uitgereden over zijn land.

Mest mag niet zomaar worden uitgereden (er mocht niet vertrouwd worden op het feit van algemene bekendheid dat kalvergier een lage mineralenwaarde heeft).

Er is uiteindelijk een boete opgelegd van EUR 24.951,-. Deze is verlaag met 5%. De reden hiervan was dat de redelijke termijn met zes maanden was overschreden.

Als u een boete opgelegd krijgt, neemt u dan contact met mr. J.W.D. (Jaap-Willem) Roozemond of mr. J. (Arjan) De Haan. In de regel valt er voordeel te behalen bij het voeren van een procedure tegen de oplegging van een boete omdat deze gewogen dient te worden op basis van het dossier langs de lat van wet- en regelgeving en jurisprudentie.

Voor de uitspraak klik hier.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×