Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Ontwikkelingen: het proeftijdbeding. Niet altijd toegestaan!?

23 juli 2015

In: Kennisbank: civielNieuwsberichtenWetsvoorstellen

Wet werk en zekerheid (WWZ) vanaf 1 januari 2015

Dat het arbeidsrecht een dynamisch rechtsgebied is, is u vast niet ontgaan. Het kabinet streeft immers naar structurele verbeteringen van de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid.  Ook vanaf 1 januari 2015 zijn er cruciale veranderingen doorgevoerd op het gebied van het arbeidsrecht. Zo zijn de regels omtrent de aanzegplicht, de proeftijd en het concurrentiebeding aangepast.

Proeftijd

Werkgevers hebben vanaf 1 januari 2015 bij een arbeidsovereenkomst van bepaalde tijd niet meer alle vrijheid om een proeftijd op te nemen in de arbeidsovereenkomst. Indien er sprake is van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (van een half jaar of korter), dan mag er geen proeftijd meer worden opgenomen in de arbeidsovereenkomst.

Voor vragen over het opnemen van een proeftijdbeding, neemt u vrijblijvend contact op met advocaat mr. J.W.D. (Jaap-Willem) Roozemond.

Wij kunnen u (in uw hoedanigheid van onderneming) adviseren over de veranderingen die de Wet werk en zekerheid met zich meebrengt en op welke wijze deze het beste doorgevoerd kan worden in uw onderneming teneinde geschillen te voorkomen.

Uiteaard kunnen wij u als particulier bijstaan indien de werkgever zich niet houdt aan de inmiddels van kracht zijnde bepalingen.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×