Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Wetsvoorstellen: Wet versterking positie curator

27 mei 2015

In: NieuwsberichtenWetsvoorstellen

Het wetsvoorstel gaat kortweg gezegd inhouden dat er voor een failliet meer informatieverplichtingen en medewerkingsverplichtingen gelden dan voorheen. Dit met het oog op het tegengaan van faillissementsfraude.

De vraag die dit oproept, is of de curator niet voor het Openbaar Ministerie op deze wijze gaat werken en een dubbele pet op krijgt.

Voor een nader uiteenzetting van dit wetsvoorstel, staat hieronder een link naar de Memorie van Toelichting.

Memorie van Toelichting: klik hier

Indien u het vermoeden heeft dat een curator u verdenkt van fraude, neemt u dan direct contact met ons (mr. J.W.D. Roozemond of mr. J. De Haan) op. Op het moment dat er een verdenking ontstaat, heeft u in beginsel het recht om te zwijgen. Wanneer een verdenking ontstaat, zal in de regel niet worden meegedeeld. Het is dan ook belangrijk om u zich in een vroeg stadium te laten adviseren. Uw verklaringen op grond van de informatieverplichting kunnen in een strafproces worden meegenomen.

* br&dh advocaten: wij zijn gevestigd in de binnenstad van Utrecht met een eigen parkeergelegenheid. U kunt vrijblijvend met ons een afspraak maken, om uw zaak te bespreken.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×