Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Reactie op bericht de Gelderlander: “Inspectie grijpt in bij zorgorganisatie”

“Het wrange is dat door de maatregel van de Inspectie de jongeren alsnog tussen wal en schip geraken”

Reactie op bericht de Gelderlander: “Inspectie grijpt hard in bij Tielse zorgorganisatie”

28 januari 2021

In: R+DH in de Media

#Gelderlander#Relaunch#Tiel

Afgelopen woensdag verscheen in de Gelderlander het bericht dat de Inspectie een aanwijzing heeft opgelegd aan de organisatie Relaunch Nederland onder leiding van Cok van den Heuvel. Van den Heuvel wordt in deze zaak bijgestaan door mr. de Haan. Namens Van den Heuvel zal bewaar worden gemaakt tegen de aanwijzing. Ook wordt een voorlopige voorziening overwogen.

Cok van de Heuvel ontving in 2012 nog de titel Tielenaar van het jaar omdat hij zich inzette voor jongeren die tussen wal en schip dreigden te raken. Toentertijd door middel van zijn organisatie Job Lanceer. In 2015 ontstond er een geschil met de gemeente Tiel over geleverde zorg en in 2017 draaide de gemeente de geldkraan dicht waardoor Job Lanceer failliet ging. Na het faillissement melden oude cliënten zich toch weer bij Van de Heuvel voor zorg en ondersteuning. Zijn onorthodoxe manier van werken werkte juist goed. Van den Heuvel is toen gestart met Relaunch Nederland. Vanwege de eerdere problemen met de gemeente Tiel lukte het Van de Heuvel niet om financiering te krijgen. Hoewel hij dus niet betaald kreeg voor de zorg, heeft hij de jongeren wel geholpen. Het ontbreken van financiën belemmerde hem ook om de organisatie verder te professionaliseren en extra deskundig personeel aan te trekken, waardoor hij nu geconfronteerd wordt met een zorgstop door de IGJ.

Het wrange is dat door de maatregel van de Inspectie de jongeren alsnog tussen wal en schip geraken. Relaunch Nederland zal daarom dan ook alles op alles zetten om de getroffen maatregel ongedaan te maken om de cliënten alsnog te kunnen helpen.

Lees hier het artikel van de Gelderlander.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×