Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Ontwikkelingen in de zaak Rigtergroep

“Onduidelijke wetgeving draagt er toe bij dat bestuurders vaker onterecht van zorgfraude zijn beschuldigd.”

Globale 24-uursdeclaraties Rigtergroep zijn mogelijk zorgfraude

21 januari 2020

In: R+DH in de Media

#PGB-Fraude#Rigtergroep

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Had de Nijmeegse Rigtergroep pgb-zorg voor cliënten met onder meer autisme en/of verslavingsproblemen moeten declareren per geboden handeling? Of volstond dat de declaraties globaler zijn verrekend als ‘24-uurs-zorg’? Het zijn cruciale vragen in een civiele rechtszaak die al 2,5 jaar loopt tussen de gemeente Nijmegen en zorginstelling Rigtergroep.

De Arnhemse rechter hoopt uiterlijk begin maart het eindvonnis over de veronderstelde zorgfraude te kunnen vellen. De rechtszaak, waarvan deze dinsdagochtend de slotzitting plaatsvond, staat los van een mogelijk strafrechtelijk traject. Na aangifte door de gemeente Nijmegen onderzoekt het openbaar ministerie nog of vervolging zal worden ingesteld.

Begin november verrichtte de politie daarop vooruitlopend drie aanhoudingen, onder meer van de voormalig Rigtergroep-directeur Monique Neuféglise. Na twee dagen cel en verhoren kwam ze weer vrij.

‘Onthutsende conclusies’

De gemeentelijke advocaat stelde in de rechtszetting dat de Rigtergroep hooguit 60 procent van het gedeclareerde zorggeld ook daadwerkelijk aan zorg heeft uitgegeven. Facturen die bij invallen van de sociale recherche in mei 2017 zijn meegenomen, bewijzen volgens hem deze ‘onthutsende conclusies’. Het management, in het bijzonder Monique Neuféglise, is volgens Nijmegen hoofdschuldige. ,,Het debâcle is niet te wijten aan de mensen op de werkvloer.”

Advocaat Jaap-Willem Roozemond van de Rigtergroep stelde het tegenovergestelde, namelijk dat juist méér dan het gedeclareerde geld aan zorg is uitgegeven. Hij wijt het verschil aan een verkeerde manier van rekenen bij de gemeente Nijmegen. Die telt volgens Roozemond onterecht het aantal uren dat mensen werden ingezet voor bijvoorbeeld nachttoezicht en andere zorg ‘op afstand’ niet mee.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×