Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

‘Loopjongens’ in de coke ramden bananenhandelaar van de snelweg

‘Loopjongens’ in de coke ramden onschuldige bananenhandelaar van de snelweg

27 mei 2020

In: R+DH in de Media

#cocaïne#strafrecht

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Een keurige baan in de bananen, die hadden Harrie en Abdullah bij een fruitimporteur in de haven van Moerdijk. Maar ondertussen zorgden ze ook goed voor de pakketten cocaïne die verstopt zaten tussen het fruit. De twee mannen maakten volgens de politie deel uit van een crimineel netwerk dat er alles aan deed om ontdekking te voorkomen, desnoods door een onschuldige automobilist van de snelweg te drukken.

Het proces over de zaak loopt al een tijdje voor de rechtbank in Breda en geeft een inkijkje in de omvangrijke wereld van de cokesmokkel. Dinsdag was er een tussentijdse zitting.

De kern van het netwerk zou bestaan uit zeven personen, ‘loopjongens’, van wie sommigen al zowat een jaar in voorarrest zitten. Het zijn inwoners van Rotterdam en een man uit Lage Zwaluwe.

Politieverkenner

De politie kreeg Abdullah in het vizier, in Rotterdam-Zuid. Een agent in vermomming papte vanaf eind 2016 aan met hem aan in de kroeg. Officier van justitie Marco van Leeuwen sprak van ‘een loslippige verdachte’ die voluit sprak met de ‘politieverkenner’. Daar is wat ophef over.

Abdullah’s advocaat mr. Jaap-Willem Roozemond noemt het een undercoveroperatie zonder toestemming. Hij zegt verder dat er stiekem is afgeluisterd. “Ze zijn als cowboys te werk gegaan.” Officier van justitie Van Leeuwen benadrukte dat alles volgens de regels ging.

Het inhoudelijk proces volgt op zijn vroegst in april 2021.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×