Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Miljoenenlading coke naar Oosterhout: milde straffen opgelegd

Miljoenenlading coke naar Oosterhout: milde straffen opgelegd

26 september 2019

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

#Drugs#Drugssmokkel#Oosterhout

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

DORDRECHT – De rechtbank heeft opvallend lage straffen opgelegd aan een groepje mannen dat betrokken was bij de smokkel van 4000 kilo cocaïne naar Oosterhout.

Volgens de rechtbank zijn ze alle drie schuldig aan het medeplegen van drugsimport. De Belgische transportondernemer Mushegh P. (39) die als opdrachtgever van het transport wordt gezien, kreeg twee jaar cel voor zijn belangrijke rol. De Oosterhoutse loodseigenaar Johan van G. (50) krijgt één jaar cel net als Nabil T. uit Amsterdam (22).

Onlangs was nog tot tien jaar cel tegen ze geëist voor smokkel van de megalading. Die kon zeker 100 miljoen maar mogelijk wel 140 miljoen euro opleveren op straat.

Het OM vindt het verschil tussen eis en straf veel te groot en heeft meteen na de uitspraak aangekondigd in hoger beroep te gaan.

3999 kilo min 1

De rechtbank ziet het anders dan het OM. In de haven van Antwerpen werd al 3999 kilo coke in beslag genomen. Douane en politie mogen drugs niet laten zitten als ze de container stiekem volgen. Want anders maken ze zich zelf schuldig aan het doorlaten van drugs.

In Antwerpen heeft de politie een kilo coke in de container laten zitten en die is ook echt geëxporteerd naar Nederland. Dat achterlaten van die kilo was ook nog eens een ‘ongelukje’ want normaal laat de politie maar een paar grammen zitten. Dat is voor de bewijsvoering, dat het ook echt om die specifieke container ging.

Veroordeeld voor kilo coke

Het OM vond in deze zaak dat het drietal volledig met dit megatransport van 4000 kilo te maken had. Maar de advocaten vonden van niet en ook rechtbank niet. Die sprak de mannen vrij van de import van bijna 4000 kilo. Behalve die ene kilo dan.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×