Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Volkskrant: 'Na arrestatie van de vloggers doofden de Utrechtse rellen'

“Als drie vloggers zijn opgepakt, is de angel eruit.”

Volkskrant: ‘Na arrestatie van de vloggers doofden de Utrechtse rellen’

1 oktober 2020

In: R+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond en Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

Heeft Utrecht de rellen eerder deze maand onderschat, vragen Utrechtse gemeenteraadsleden zich af. Vrijdagavond 15 augustus schoot de politiecapaciteit tekort om afdoende in te grijpen in Kanaleneiland, zegt het stadsbestuur. Toen de ‘opruiende’ vloggers waren gearresteerd, vielen de rellen stil. Een reconstructie.

Vloggerswereld

Vloggers hebben de lont in het kruitvat aangestoken, zegt waarnemend burgemeester Den Oudsten. ‘Als drie vloggers zijn opgepakt, is de angel eruit.’

De vloggers worden aangeklaagd wegens opruiing. In gesloten circuits op sociale media roepen ze jongeren op om zich binnen een uur op een bepaalde plek te verzamelen. Omdat politie niet altijd toegang heeft tot informatie over de genoemde locaties, is het volgens de burgemeester onmogelijk een gebied aan te wijzen waar een samenscholingsverbod ingesteld kan worden of preventief kan worden gefouilleerd.

Met deze rellen wordt pijnlijk duidelijk hoe weinig kennis het gezag heeft van deze vloggerswereld. Den Oudsten heeft zijn zorgen gedeeld over de rol van de sociale media bij de ongeregeldheden met minister Grapperhaus van Justitie. ‘Beleidsmakers moeten die wereld beter proberen te begrijpen en beheersen.’

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×