Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Niet twee, maar drie verdachten Rigtergroep aangehouden voor pgb-fraude

“Er zijn door het OM beperkingen opgelegd. Ik mag voor nu even niets meer zeggen.”

Niet twee, maar drie verdachten Rigtergroep aangehouden voor pgb-fraude

5 november 2019

In: R+DH in de Media

#PGB-Fraude#Rigtergroep

Over de identiteit doet de politie geen nadere mededelingen. Wel maakt de politie een dag na de aanhouding bekend waarvan het drietal wordt verdacht. Een van hen zou zich schuldig hebben gemaakt aan ‘oplichting, verduistering in dienstbetrekking en/of valsheid in geschrifte’. De andere twee, onder wie een van de twee oud-bestuurders, worden verdacht van ‘valsheid in geschrifte en/of het opmaken dan wel vervalsen van documenten of geschriften’.

Nog vast

Ze zijn alle drie in het belang van het onderzoek ingesloten voor verhoor. Dinsdagochtend zaten ze nog alle drie vast. Onduidelijk is hoelang dit nog gaat duren. ,,Dat zal afhangen van hoe het verhoor verloopt”, aldus de politiewoordvoerster.

In april 2017 werd door de gemeente Nijmegen al aangifte gedaan tegen het bestuur van de zorginstelling. Toen volgden nog geen aanhoudingen, maar civiele procedures van de gemeente Nijmegen. De fraude is volgens de gemeente Nijmegen opgelopen tot 1,2 miljoen euro. Een groot deel van de claim werd door de civiele rechter afgewezen. In een vervolgonderzoek kijkt de civiele rechter nog of mogelijk toch sprake is van fraude van 1,5 ton bij vier zorgcliënten.

Beperkingen

Advocaat Jaap-Willem Roozemond van de twee oud-bestuurders noemde de aanhouding maandag ‘mosterd na de maaltijd’. ,,Dat het Openbaar Ministerie na zo’n lange tijd hier nog mee komt en dan zo plotseling, dat is in strijd met de mensenrechten. Niet in te zien valt wat een aanhouding en voorlopige hechtenis na meer dan tweeënhalf jaar voor zin heeft.”
Dinsdag wilde Roozemond niet meer reageren. ,,Er zijn door het OM beperkingen opgelegd. Ik mag voor nu even niets meer zeggen.”

Betrokken advocaat

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×