Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan advocaten in de media: OM trekt hoger beroep ’horrorvader’ van 19 kinderen in | Telegraaf 19 oktober 2018

19 oktober 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

Mr. Roozemond staat de verdachte bij. Ook zijn vrouw Diana S.

‘Dat maakt dat de in totaal acht vrijspraken voor poging doodslag met een kettingzaag, verwurging, vijf mishandelingen en het seksueel misbruik onherroepelijk zijn geworden.

Advocaat Jaap-Willem Roozemond spreekt van een ,,grote overwinning”. Het OM rukte de aangiften van de kinderen uit hun verband, aldus de raadsman, waardoor Henk K. ten onrechte werd weggezet als terreurvader.’

UTRECHT – Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak in de strafzaak tegen de 59-jarige Henk K., de Bunschoter die bekend werd als ‘horrorvader’.

Henk K.

De zaak werd eerder door het OM stevig neergezet. Henk K. zou een deel van zijn 19 kinderen hebben mishandeld, een draaiende kettingzaag bij de hals van een zoon hebben gehouden en een dochter seksueel hebben misbruikt. Van die laatste twee feiten en nog zes andere aantijgingen werd Henk. K. door de rechtbank in Utrecht vrijgesproken.

Na een eis van vijf jaar gevangenisstraf, werd hij door de rechtbank veroordeeld tot slechts twee jaar, voor alleen het mishandelen en opsluiten van tien van zijn negentien kinderen.

Zaak gesloten

Het OM ging in hoger beroep, maar maakte vandaag bekend dat in te trekken. Opeens ziet het OM ,,onvoldoende aanknopingspunten” voor een hoger beroep.

Dat maakt dat de in totaal acht vrijspraken voor poging doodslag met een kettingzaag, verwurging, vijf mishandelingen en het seksueel misbruik onherroepelijk zijn geworden.

Advocaat Jaap-Willem Roozemond spreekt van een ,,grote overwinning”. Het OM rukte de aangiften van de kinderen uit hun verband, aldus de raadsman, waardoor Henk K. ten onrechte werd weggezet als terreurvader.

Opsluiten

Het hoger beroep gaat gewoon door omdat Roozemond in beroep ging tegen de veroordeling van twee jaar voor het mishandelen en opsluiten van tien kinderen. Het mishandelen gaf Henk K. toe, maar hij zei dat dat niet structureel van aard was. Dat hij zijn kinderen opsloot ontkent hij, op één na. Een zoon moest korte tijd op de zolder verblijven nadat hij twee minderjarige zusjes zou hebben verkracht. Dat verklaarden de meisjes tegen een onderzoeksrechter, zegt Roozemond.

,,Hij deed het om de jongen te isoleren van zijn zusjes, en in afwachting van het moment waarop hij in het gezin van een vriend terechtkon.”

Ook de vrouw van Henk K., Diana S. (55), wordt door het OM vervolgd. Zij staat momenteel terecht omdat zij haar kinderen niet in bescherming zou hebben genomen. ,,Hoe ver moet dit gezin de gifbeker leegdrinken?”, vroeg Roozemond zich tijdens een eerste zitting in de zaak af.

Link

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×