Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Oppositie vreest miljoenenclaim tegen gemeente in Rigter-fraudezaak

“Niet uit te sluiten valt dat de gemeente Nijmegen een miljoenenclaim aan de broek krijgt.”

Oppositie vreest miljoenenclaim tegen gemeente in Rigter-fraudezaak

23 juli 2020

In: R+DH in de Media

#Rigtergroep#schadevergoeding#Zorgfraude

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

NIJMEGEN – De oppositie van de gemeente vreest dat Nijmegen een miljoenenclaim boven het hoofd hangt in de fraudezaak van zorgorganisatie Rigter.

Er ligt een uitspraak van de rechter in de fraudezaak rondom R2 en Rigter BV. Die pleit de gemeente niet helemaal vrij. Burgemeester en wethouders van Nijmegen bagatelliseren de gevolgen van de uitspraak, vindt PvdA-raadslid Ammar Selam.

,,Niet uit te sluiten valt dat de gemeente Nijmegen een miljoenenclaim aan de broek krijgt. Wethouder Grete Visser moet daar duidelijker over zijn.”

Zorgfraude

Met de oppositiepartijen De Nijmeegse Fractie en VVD heeft de PvdA schriftelijk vragen ingediend. Na een gerechtelijke procedure van drie jaar oordeelde de rechter onlangs dat de Nijmeegse zorgorganisatie Rigter zorgfraude heeft gepleegd bij vier cliënten. Rigter moet 1,5 ton schadevergoeding betalen.

Maar ook de gemeente Nijmegen zelf zit fout, meent de rechter, door zonder wederhoor in een vroeg stadium geroepen te hebben dat de zorgorganisatie op grote schaal zou frauderen. De gemeente wordt veroordeeld tot het betalen van alle schade die hierdoor geleden is. Hoe hoog die schade is, moet nog worden vastgesteld.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×