Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Osse verdachte van cocaïnesmokkel op vrije voeten

Gigantische drugsvangst Oss: transporteur mag thuis proces afwachten

“Verdachte van cocaïnesmokkel op vrije voeten”

Osse verdachte van cocaïnesmokkel op vrije voeten

18 april 2019

In: R+DH in de Media

OSS – De Osse transport-ondernemer Ad van den H. (43) die verdacht wordt van smokkel van 5000 kilo cocaïne, is vrijdagochtend op vrije voeten gekomen. Het voorarrest is na bijna een jaar opgeheven, zo bevestigt zijn advocaat Jaap-Willem Roozemond.

Theo van de Zande  Laatste update: 15:01

Volgens de rechtbank waren er geen zwaarwegende belangen meer om de Ossenaar langer vast te houden. De transportondernemer die verdacht wordt van de destijds één na grootste cocaïnesmokkel richting Brabant, had volgens justitie grote gokschulden.

Eén na grootste vondst

Op 23 februari vorig jaar onderschepte de Belgische douane in de haven van Antwerpen een transport dat afkomstig was uit Colombia. Uit containers met een lading bananen werd de 5000 kilo cocaïne – met een straatwaarde van 170 miljoen euro – gehaald. Vervolgens werd de lading doorgestuurd naar Oss. In een loods aan de Romeinweg hield de politie later zes mensen aan die de container openmaakten. Het ging onder meer om twee Udenaren en een vrouw uit Nuland.

De Osse transporteur stelde vorig jaar november bij een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Rotterdam dat hij er vanuit was gegaan dat er alleen bananen in de containers zouden zitten.

Bananen

De Ossenaar werd samen met een 27-jarige Colombiaan langer vastgehouden dan de andere verdachten in deze zaak. Advocaat Roozemond deed onlangs een verzoek tot opheffing van het voorarrest. ,,Vooral omdat de inhoudelijke behandeling van de zaak die gepland was in april, waarschijnlijk veel later wordt. Er moeten nog getuigen in België gehoord worden. Ook onderzoeksgegevens uit België laten langer op zich wachten.”

Het nog langer vasthouden van de Osse verdachte zou volgens Roozemond onevenredig zwaar zijn. Eerder gaf hij al aan dat het gezin van de Ossenaar te lijden heeft onder zijn afwezigheid. Het transportbedrijfje dat hij bestierde, stond vorig jaar al op randje van omvallen.

Betrokken advocaat

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×