Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

Osse verdachte van cocaïnesmokkel op vrije voeten

“Verdachte van cocaïnesmokkel op vrije voeten”

Osse verdachte van cocaïnesmokkel op vrije voeten

18 april 2019

In: R+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

OSS – De Osse transport-ondernemer Ad van den H. (43) die verdacht wordt van smokkel van 5000 kilo cocaïne, is vrijdagochtend op vrije voeten gekomen. Het voorarrest is na bijna een jaar opgeheven, zo bevestigt zijn advocaat Jaap-Willem Roozemond.

Volgens de rechtbank waren er geen zwaarwegende belangen meer om de Ossenaar langer vast te houden. De transportondernemer die verdacht wordt van de destijds één na grootste cocaïnesmokkel richting Brabant, had volgens justitie grote gokschulden.

Eén na grootste vondst

Op 23 februari vorig jaar onderschepte de Belgische douane in de haven van Antwerpen een transport dat afkomstig was uit Colombia. Uit containers met een lading bananen werd de 5000 kilo cocaïne – met een straatwaarde van 170 miljoen euro – gehaald. Vervolgens werd de lading doorgestuurd naar Oss. In een loods aan de Romeinweg hield de politie later zes mensen aan die de container openmaakten. Het ging onder meer om twee Udenaren en een vrouw uit Nuland.

De Osse transporteur stelde vorig jaar november bij een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Rotterdam dat hij er vanuit was gegaan dat er alleen bananen in de containers zouden zitten.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies nodig?

Onze specialisten staan graag voor u klaar!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×