Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Megazaak rond miljoenenfraude met zorggelden

14 mei 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

Twee Twentse zorgcentra moeten zich vanaf vandaag bij de rechtbank Almelo verantwoorden voor miljoenenfraude. De rechtbank trekt minimaal acht dagen uit voor de behandeling van de megazaak. Justitie vervolgt vijf bestuurders en medewerkers van de centra.

Justitie verdenkt de betrokkenen (…) ervan dat ze onterecht miljoenen aan zorggelden hebben opgestreken.

Ze zouden samen met (…) onderdeel uitmaken van een organisatie die deed aan oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Justitie vervolgt ook twee mensen van de Katwijkse stichting.

PGB

De zorggelden waarom het gaat, zijn zogenoemde PGB-gelden. PGB staat voor persoonsgebonden budget, een subsidie van de overheid waarmee mensen zorg kunnen inkopen die ze nodig hebben.

Valse facturen

De stichtingen worden ervan verdacht tientallen valse facturen te hebben gestuurd aan zorgkantoren. Zo zouden er meer uren zorg zijn gefactureerd dan in werkelijkheid zijn verleend. Ook werd volgens Justitie meermalen verblijf in gebouwen van de stichtingen in rekening gebracht, terwijl cliënten daar helemaal niet zaten.

De zwendel zou jarenlang hebben geduurd en kwam een jaar of vier geleden aan het licht. Zo deed de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de zomer van 2014 een inval bij (…). De administratie werd in beslag genomen. Ook werden verschillende huiszoekingen gedaan.

Miljoenen

Volgens Justitie is er (…) ruim 1,2 miljoen euro gefraudeerd. Bij (…) ruim 1,5 miljoen. De Inspectie SZW was met onderzoek begonnen naar aanleiding van een eerder ingesteld strafrechtelijk onderzoek naar één van de zorgverlenende relaties en een aangifte.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.rtvoost.nl/nieuws/291653/Megazaak-rond-miljoenenfraude-met-zorggelden

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×