Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Miljoenenfraude met pgb: broers kochten dure auto’s met zorggeld

24 april 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Arjan de Haan. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

br&dh advocaten treedt op in deze zaak. De verdediging heeft kritiek geuit op de aanvliegroute van het Functioneel Parket Amsterdam van dit dossier. Niet is onderzocht welke en hoeveel zorg er is geleverd. Er is slechts gekeken naar de geldstromen zonder maar verder onderzoek te hebben gedaan. Deze vraag heeft het Functioneel Parket tot nu toe onbeantwoord gelaten. Bovendien is het stuitend dat de broers in de media reeds zijn veroordeeld.

 

Politie en inspectie zijn vanochtend binnengevallen bij meerdere panden van een thuiszorgbureau in Utrecht. Twee broers zijn opgepakt. Ze worden verdacht van jarenlange, stelselmatige pgb-fraude. Het gaat volgens het Openbaar Ministerie (OM) vermoedelijk om meer dan zes miljoen euro.

Bijna 80 procent van het ontvangen geld zou niet aan zorg zijn besteed. Er zou voor meer dan 100 cliënten dagbesteding of individuele begeleiding zijn gedeclareerd terwijl die zorg vermoedelijk niet of maar voor een deel werd geleverd. 

Geld voor dure auto’s 

Bij de inval is beslag gelegd op bankrekeningen en tien auto’s, waaronder een Porsche, BMW, Landrover en een Audi. De auto’s zijn volgens het OM vermoedelijk betaald met geld dat bedoeld was voor zorg.

Het OM gaat ervan uit dat de broers hebben samengespannen met de mensen die het pgb-geld ontvingen. Een deel van het geld dat het thuiszorgbureau had gekregen, zou contant gegeven worden aan de budgethouders. Sommige cliënten zouden wel deels zorg nodig hebben gehad, maar hebben die zorg vermoedelijk niet altijd gekregen. Een ander deel van de cliënten leek überhaupt geen zorg nodig te hebben gehad.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4138691/miljoenenfraude-met-pgb-broers-kochten-dure-autos-met-zorggeld

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×