Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Overtreding van regels voor declaraties pgb’s gedoogd

14 mei 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met Jaap-Willem Roozemond. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

 

br&dh advocaten heeft de gedoogconstructie boven tafel gekregen middels een WOB-verzoek. Het Zorginstituut Nederland heeft gereageerd naar aanleiding van dit verzoek, zoals door de NRC uiteengezet. Dit zal een grote impact hebben op de zorgzaken die br&dh advocaten behandelt, omdat hiermee naar voren komt dat de wijze van declareren ten aanzien van wooninitiatieven – die niet overeenstemde met de wet- en regelgeving – werd gedoogd. Sinds 2012 is dit reeds de stelling.

 

Zorgkantoren, verzekeraars en ministerie gedoogden bij huisvesting van mensen met een beperking het overtreden van de pgb-regels ondanks de frauderisico’s.

Aanbieders van woon-initiatieven voor mensen met persoonsgebonden budgetten (pgb’s) mochten jarenlang regels voor het declareren van hun uitgaven negeren.

Dat blijkt uit een brief van Zorginstituut Nederland, dat de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg bewaakt. De gedoogconstructie was controversieel, aldus het instituut: „Deze uitvoeringspraktijk stond op gespannen voet met de [subsidieregels] en heeft dan ook geregeld tot discussie geleid.”

De brief van het Zorginstituut beschrijft hoe instanties probeerden woon-initiatieven een plek te geven binnen de pgb, hoewel dat „eigenlijk schuurt”. Formeel mochten mensen met een pgb die niet gebruiken voor langdurig verblijf, en waren ze bedoeld voor individuele hulp.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel zie onderstaande link.

 

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/14/overtreding-van-regels-voor-declaraties-pgbs-gedoogd-a1602888

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×