Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Henk Koelewijn stelt hoger beroep in tegen vonnis rechtbank Midden-Nederland

31 mei 2018

In: NieuwsberichtenR+DH in de Media

Henk Koelewijn heeft hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank Midden-Nederland van 17 mei 2018. Voor deze beslissing zijn een aantal argumenten. Gelet op de uitgebreide media-aandacht en het gevoelige karakter van deze zaak, meent hij dat een toelichting op zijn plaats is.

De verdediging (mr. Jaap-Willem Roozemond) wil vooropstellen dat deze zaak alleen maar verliezers kent. Dit is ook het standpunt van Henk Koelewijn.

Koelewijn is voor de meeste feiten vrijgesproken, te weten: poging doodslag van een zoon; poging doodslag van een andere zoon; mishandeling van vijf kinderen (hij is niet vervolgd voor  de vier jongste kinderen); opsluiting van een zoon in het aardappelhok; verdenking van een ernstig zedenfeit.

Koelewijn is de rechtbank dankbaar voor deze vrijspraken.

Ondanks dat hij voor het merendeel is vrijgesproken, wil hij met het hoger beroep de ‘pedagogische tikken’ niet bagatelliseren. Deze heeft hij ook bekend vanaf het eerste verhoor. Ook het grootste deel van de opsluitingen heeft hij bekend.

Koelewijn heeft zelf aangegeven fouten te hebben gemaakt ten opzichte van zijn kinderen. Hij acht zich niet onfeilbaar. Dit komt ook tot uiting in het dossier. Ook heeft hij dit herhaald tijdens de zitting.

Ondanks deze vrijspraken kan hij zich onder andere niet vinden in het standpunt van de rechtbank dat er geen rechtvaardiging was voor de opsluiting van zijn zoon. De reden voor deze opsluiting was dat zijn zoon zijn zussen heeft verkracht, aldus hun verklaring bij de rechter-commissaris en de recherche. Deze zoon kon niet op dezelfde dag bij een vriend geplaatst worden en is toen afgezonderd van de kinderen. Tot op heden is er nog geen vervolgingsbeslissing genomen over deze zaak, naar aanleiding van een aangifte tegen deze zoon.

Koelewijn is zich er van bewust dat het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden tot een ander oordeel kan komen. De rechtlijnigheid van Henk Koelewijn maakt echter dat hij niet kan leven met bovengenoemde overweging van de rechtbank. Koelewijn wil nogmaals benadrukken dat deze proceshouding niet maakt dat hij geen fouten heeft begaan jegens zijn kinderen.

Tot slot kan hij niet leven met het opgelegde contactverbod voor vijf jaar met de (klein)kinderen die geen aangifte hebben gedaan. Die heeft hij nooit een tik gegeven. Hij is daar ook niet voor vervolgd.

Voor nadere vragen kan contact worden opgenomen worden met de advocaat van Henk: Jaap-Willem Roozemond (06 43 200 390 of 030 272 4500)

RD

Telegraaf

Nu.nl

 

 

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Stuur een mail
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×