Een specialist nodig? 030 – 272 45 00

Roozemond [+] De Haan in het nieuws

'Rechtspraak dreigt vast te lopen door maatregelen tegen corona-epidemie'

“Volgens Roozemond & De Haan levert de vertraging van rechtszaken voor onschuldige verdachten extra frustratie op, als ze door de media wel al als schuldig zijn getypeerd.”

‘Rechtspraak dreigt vast te lopen door maatregelen tegen corona-epidemie’

2 april 2020

In: R+DH in de Media

#Coronacrisis#COVID-19

De advocaten van Roozemond [+] De Haan treden op in deze zaak. Hieronder treft u een kort citaat aan van het bericht in de media. Voor een reactie op dit bericht of over de zaak kunt u contact opnemen met ons. De bronvermelding treft u onder het citaat aan.

PROVINCIE UTRECHT – De rechtspraak in Nederland loopt door de maatregelen tegen de corona-epidemie een achterstand op die nauwelijks nog in te halen is. En dat is schadelijk voor het vertrouwen van de burger in de rechtspraak. Dat zeggen veel strafrechtadvocaten die sinds twee weken werkeloos thuiszitten, omdat de rechtbanken alleen nog urgente zaken afhandelen.

De maatregelen tegen de verspreiding van het virus voelen alle advocaten in hun portemonnee: inkomsten vallen weg, maar vaste lasten en salaris van personeel moeten worden doorbetaald. Waar het ene kantoor het door een financiële buffer nog wel even kan volhouden, redden kleinere kantoren die veel werkzaam zijn in de sociale advocatuur het niet lang meer. De sociale advocatuur zit al langer in de knel, omdat de vergoedingen voor het bijstaan van mensen met weinig draagkracht laag zijn en al 20 jaar niet zijn aangepast.

Frustraties

Volgens het Utrechtse kantoor Roozemond & De Haan levert de vertraging van rechtszaken voor onschuldige verdachten extra frustratie op, als ze door de media wel al als schuldig zijn getypeerd. Voor schuldige verdachten kan het juist een voordeel zijn, omdat een lagere straf zal worden opgelegd. Op dit moment hebben verdachten geen idee of en wanneer zij straffen moeten uitzitten.

 

Dit betreft slechts een deel van het artikel. Voor het gehele artikel klik op de onderstaande link.

Advies van ons nodig?

Heeft u advies of juridische bijstand nodig?
Neem dan contact met ons op!
Bel 030 272 45 00

Contact opnemen
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×